Cea mai puternica masina din lume: Motor in 16 cilindri, 4 turbine, 4.500 cai putere!

Cea mai puternica masina din lume: Motor in 16 cilindri, 4 turbine, 4.500 cai putere!
Imagineaza-ti ce poate face un motor cu patru cilindri complet modificat. Acum, adauga la ecuatie alti 12 cilindri, cateva turbine, cateva compresoare mecanice si alte imbunatatiri sinonime cu performanta, iar rezultatul final poate fi considerat cu mare usurinta drept cea mai puternica masina din lume.
Distribuie pe Facebook

Si nu este doar simpla imaginatie, ci pura realitate. Urmatorul camion face pana ca si un Bugatti Veyron Super Sport sa paleasca, atunci cand vine vorba de putere maxima.

Mai exact, lucrurile stau in felul urmator. Sub capota, cel mai puternic si mai rapid Freightliner din istorie ascunde un propulsor diesel in 16 cilindri, cu o capacitate astronomica, de 28.54 litri! Mai mult de atat, uriasul motor este insotit si de doua compresoare mecacine, patru turbine Garrett, plus alte modificari sinonime cu performanta, rezultatul fiind pur si simplu socant: cel aflat la volan dispune la apasarea pedalei de acceleratie de nu mai putin de 4.500 cai putere si 8.800 Nm!

Iar daca asta nu ti se pare destul de impresionant, extrema masinarie americana beneficiaza si de un tren de rulare 'special', ce dispune printre altele si de pneuri fata provenite de la un avion de vanatoare F-15, respectiv pneuri spate provenite de la un Boeing 737. Si daca tot vorbim de recorduri, nu ar trebui sa lasam deoparte nici macar viteza maxima atinsa: 368.22 kilometri pe ora!

In continuare, o demonstratie si un tur video al extremului Freightliner.

Cea mai puternica masina din lume in actiune



Cea mai puternica masina din lume - Tur video



Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 15 Noiembrie 2011