Accidentele de la Goodwood Festival of Speed

Accidentele de la Goodwood Festival of Speed
  • Nu s-au intamplat accidente grave urmate de raniri sau decese
  • Cel mai costisitor accident este cel al unei masini de Formula 1 Lotus
  • Un Concept unicat a suferit si el pagube serioase
Distribuie pe Facebook

In cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood, centrul atentiei este mereu indreptat pe circuitul de asfalt. Aici, masini de toate felurile si din toate epocile urca pe traseul de coasta care are sub 2 kilometri lungime. Nu conteaza timpii scosi, ci doar sa fii prezent. Dar ca in orice motorsport, exista si accidente.

Pe cei 1,87 kilometri de asfalt ai traseului de Hillclimb, cum spun englezii la urcarea in coasta, au defilat in week-endul ce s-a sfarsit mii de masini. Au facut traseul atat masini din anul 1901, cat si masini de Formula 1 care participa in Campionatul Mondial din 2013. Piloti de renume din zilele noastre, piloti ai unor vremuri demult apuse, cu totii au condus monoposturi sau masini rare pe asfaltul urmarit de milioane de fani din toata lumea de pe domeniul Goodwood al Lordului March.

Insa printre acestea, s-au numarat si cateva masini care au avut ceva mai mult ghinion. E vorba de un Concept Giugiaro Italdesign, un exercitiu de imagine vazut pentru prima oara anul acesta la Geneva Motor Show. O masina de anudranta, un Porsche 962 a avut si el de suferit. Insa cel mai costisitor accident al evenimentului a fost cel al unei masini de Formula 1 din anii '80 ce apartine echipei Lotus, cu celebrul patern de curse John Player Special, negru cu auriu.

In afara de acestea, au mai fost tamponari usoare pe circuit, insa organizatorii sunt obisnuiti cu aceste lucruri asa ca au inconjurat absolut tot traseul cu baloti de paie care sa amortizeze impactul. Chiar in fata noastra, la cativa metri, s-a invartit un puternic bolid de NASCAR, dar avand caroseria din fibra de sticla, au avut de suferit doar cateva componente ce pot fi inlocuite usor.

Accidente Goodwood

Distribuie pe Facebook
mai multe