ASA arata un McLaren 12C in urma unui accident la 240 km/h

ASA arata un McLaren 12C in urma unui accident la 240 km/h
  • Un McLaren MP4-12C a fost complet distrus in urma unui accident la 240 km/h
  • Impactul devastator a dus la imprastierea caroseriei pe o distanta de 400 metri
  • Soferul a scapat in schimb doar cu o simpla zgarietura, multumita celulei din carbon
Distribuie pe Facebook

In ciuda impactului devastator, celula de protectie a supercarului britanic si-a facut pe deplin datoria, salvandu-i viata celui de la volan.

Autostrada germana este una dintre putinele locatii in care soferii isi pot face de cap, legal, la pedalele masinii din dotare, lipsa unei limite clare de viteza ducand insa uneori inclusiv la accidente mortale.

Situatia nu se aplica totusi si in cazul de fata, posesorul acestui McLaren MP4-12C scapand ca prin minune cu o simpla zgarietura, in ciuda faptului ca a pierdut controlul supercarului britanic la 240 de kilometri pe ora.

Dupa cum putem observa si in cele trei fotografii, cusca de protectie realizata din fibra de carbon este cea care i-a salvat viata soferului in varsta de 71 de ani, caroseria imprastiindu-se pe o distanta de 400 de metri, confort autoritatilor germane.

Cateva informatii revigorante despre McLaren MP4-12C:

Primul McLaren de strada de la F1 incoace, modelul MP4-12C ascunde in compartimentul motor un V8 twin-turbo de 3.8 litri si 625 cai putere, cuplat la o transmisie DCT cu sapte rapoarte.

Multumita constructiei ultra-usoare, supercarul britanic cantareste undeva in jurul a 1.336 de kilograme, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel in numai 3.1 secunde.

Sprinturile fulminante continua cu 0 - 200-le in 8.8 secunde, tolba cu bunatati incheindu-se in cele din urma cu timpul de 10.6 secunde pentru sfertul de mila, respectiv viteza maxima de 330+ kilometri pe ora.

Chiar daca momentan nu se mai fabrica, modelul MP4-12C poate fi in continuare comandat, ce-i drept intr-o versiune evoluata vanduta de McLaren sub numele de 650S.

McLaren MP4-12C - Galerie FotoAsa arata un McLaren MP4-12C... intreg.

Accident cu McLaren MP4-12CASA arata un McLaren 12C in urma unui accident la 240 km/h.

Accident cu McLaren MP4-12CSpre norocul soferului insa, celula de siguranta din fibra de carbon si-a facut pe deplin datoria.

Accident cu McLaren MP4-12CSi desi bucati de caroserie au fost imprastiate pe o distanta de 400 de metri, acesta a scapat doar cu o simpla zgarietura...

Distribuie pe Facebook
mai multe