Asta da ghinion. Si-a facut praf Lamborghini-ul la scurt timp dupa ce l-a cumparat

Asta da ghinion. Si-a facut praf Lamborghini-ul la scurt timp dupa ce l-a cumparat
  • A pierdut controlul volanului
  • S-a intamplat la scurt timp dupa ce a cumparat-o
  • Masina a fost declarata dauna totala
Distribuie pe Facebook

Un australian si-a facut praf Lamborghini-ul Diablo la scurt timp dupa ce l-a cumparat. Exemplarul, declarat dauna totala, este unul pre-facelift, are motor V12 aspirat natural si tractiune spate.

Chiar daca au sute de cai putere sub capota si pot atinge viteze ametitoare, masinile sport moderne, supercar-urile in special, sunt relativ usor de condus. Asta pentru ca toata acea putere este tinuta sub control de o armata de sisteme de siguranta, desigur, daca soferul nu alege sa le dezactiveze.

Accident Lamborghini Diablo

Ei bine, in urma cu 20 - 30 de ani supercar-urile erau masini de temut pe care nu oricine le putea imblanzi. Gandeste-te ca aveai un motor V8, V10 sau V12 in spatele tau, o cutie manuala, tractiune spate si niciun sistem care sa te salveze daca apesi prea tare pedala de acceleratie.

O astfel de masina este Lamborghini Diablo, poate unul dintre cele mai cunoscute modele produse vreodata de brand-ul din Sant'Agata Bolognese, in mare parte datorita usilor cu deschidere verticala.

Accident Lamborghini Diablo

Productia a inceput in 1990 si la acea vreme era primul Lamborghini, si printre putinele masini de pe piata, care atingeau viteze de peste 320 km/h. Ultimul exemplar a parasit linia de asamblare in 2001, atunci cand a fost inlocuit de Murcielago.

Accident Lamborghini Diablo

In toti acesti ani au fost produse 2.884 de masini, iar una dintre ele tocmai a fost implicata intr-un accident in Australia din care nu a iesit deloc bine. Potrivit presei locale, soferul a pierdut controlul volanului si s-a oprit cu bolidul in sant, dar mai rau este ca incidentul a avut loc la scurt timp dupa ce l-a cumparat.

Din fericire, atat el cat si pasagerul au scapat doar cu cateva zgarieturi insa masina a fost declarata dauna totala. Partea frontala este cel mai grav afectata, apoi plafonul, usile si chiar si partea dreapta-spate.

Accident Lamborghini Diablo

Fiind un model pre-facelift, acest Lamborghini Diablo este, sau mai bine zis a fost, echipat cu un propulsor V12 de 5.7 litri care dezvolta 492 CP si 580 Nm cuplu, suficient pentru un sprint de la 0-100 de km/h in 4.5 secunde. Toata puterea era transmisa puntii spate prin intermediul unei transmisii manuale cu cinci trepte.

Distribuie pe Facebook
mai multe