Dauna totala dupa ce a lovit un Q7 cu 35 km/h. Reparatiile ar fi costat peste 15.000 euro

Dauna totala dupa ce a lovit un Q7 cu 35 km/h. Reparatiile ar fi costat peste 15.000 euro
  • Elvetienii au organizat un experiment extrem de interesant
  • Au lovit fata unui Citroen C3 de spatele unui Audi Q7
  • Modelul francez a fost declarat dauna totala de AGU Zurich
Distribuie pe Facebook

Mai multi specialisti din Elvetia au organizat de curand un experiment extrem de interesant. Este vorba despre un crash test ce are ca protagonisti principali modelele Audi Q7 si Citroen C3.

Ce au in comun prima generatie a germanului Audi Q7 si ultimul C3 oferit de francezii de la Citroen? Absolut nimic, ar putea spune unii, care s-ar insela.

Nu de alta, dar adevarul este ca exista in realitate un element ce pune respectivele automobile pe aceeasi lungime de unda. Scorul obtinut la testele Euro NCAP.

Atat prima generatie a germanului Audi Q7 si ultimul C3 oferit de francezii de la Citroen au primit patru stele. Primul in 2006, celalalt trei ani mai tarziu, in 2009.

In teorie, ambele automobile ar trebui sa ofere un nivel de protectie asemanator. Ce se intampla insa cand cele doua ajung sa fie implicate in acelasi accident?

La intrebarea in cauza au raspuns elvetienii de la AGU Zurich. Care au lovit 30% din suprafata frontala a ultimului C3 oferit de francezii de la Citroen intr-un...

... procentaj similar din partea posterioara a primei generatii a germanului Audi Q7. "Incidentul" a avut loc la numai 35 km/h, insa urmarile nu sunt deloc mici.

Potrivit celor care s-au ocupat de realizarea acestui experiment extrem de interesant, ambele automobile au suferit avarii serioase. A fost si o dauna totala.

Nefericita titulatura i-a revenit ultimului C3 oferit de francezii de la Citroen. Si totul din cauza costurilor cu reparatia: 17.375 de franci elvetieni (15.302 euro).

De cealalta parte, prima generatie a germanului Audi Q7 a inregistrat pagube de 5.128 de franci elvetieni. Sau, daca vrei, undeva in jurul a 4.515 euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Accidente DATA PUBLICĂRII: 12 Martie 2019