Un Tesla Model X s-a rasturnat pe o autostrada din SUA in timp ce avea pilotul automat activat

Un Tesla Model X s-a rasturnat pe o autostrada din SUA in timp ce avea pilotul automat activat
  • O Tesla Model X s-a rasturnat pe o autostrada din Statele Unite
  • Masina avea pilotul automat activat in momentul impactului
  • Acesta este al doilea accident grav in care este implicat un model Tesla
Distribuie pe Facebook

Un Tesla Model X a fost implicat intr-un accident in Pennsylvania, in timp ce avea pilotul automat activat. Din fericire nu s-au inregistrat victime.

Se pare ca americanii de la Tesla au din ce in ce mai multe probleme cu pilotul automat. La doar o zi dupa ce constructorul auto a anuntat autoritatile americane ca investigheaza accidentul fatal in care a fost implicat un Model S, un alt model Tesla a fost implicat intr-un accident in timp ce avea pilotul automat activat.

In masina se aflau un american si fiul acestuia, care din fericire au scapat nevatamati dupa ce autovehiculul a lovit un parapet de protectie de pe partea dreapta a autostrazii, a ricosat in despartitorul de beton de pe mijlocul drumului, si mai apoi s-a rasturnat.

Ofiterul de politie care a sosit la locul accidentului a declarat ca pilotul automat era activat in momentul impactului, si ca acea portiune de autostrada este cunoscuta pentru desele accidente care au loc din cauza drumului ingust si al parapetilor din beton, care nu lasa loc de eroare la volan.

Pana in acest moment, nu sunt indicii care sa arate ca pilotul automat al masinii nu ar fi functionat corect, iar constructorul american este asteptat sa prezinte jurnalul de bord autoritatilor.

Din pacate, celalalt accident in care a fost implicat un model Testa a avut un final dramatic, dupa ce soferul a fost decapitat la impactul cu o remorca. Si in acel caz, pilotul automat era activat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Accidente DATA PUBLICĂRII: 6 Iulie 2016