CONCURS: Electric Castle Festival, 21-23 iunie langa Cluj

CONCURS: Electric Castle Festival, 21-23 iunie langa Cluj
Extrem de putini sunt acei pasionati de masini care nu asculta muzica electronica in timp ce conduc. Insa pentru toti cei care apreciaza acest gen audio avem o veste foarte buna. Care presupune coboratul din habitaclul pe 4 roti si intrarea intr-un castel pentru o reala desfatare auditiva cu muzica de calitate. Morcheeba, James Zabiela, Pendulum, Dub Pistols, Moonlight Breakfast, Suie Paparude si Fritz Kalkbrenner sunt doar cativa dintre cei 65 de artisti care vin la Electric Castle Festival. 1 castel, 3 zile, 4 scene, 65 de artisti. Cam asta este definitia nebuniei in acorduri electronice. CASTIGA ACUM O INVITATIE DUBLA LA EVENIMENT!
Distribuie pe Facebook

INTRA PE PAGINA NOASTRA DE FACEBOOK SI RASPUNDE LA INTREBAREA: CE FORMATII AI VREA SA VEZI LA EDITIA DE ANUL VIITOR ELECTRIC CASTLE FESTIVAL?

In week-endul 21-23 iunie, in localitatea Bontida, langa Cluj-Napoca, are loc Electric Castle Festival, un eveniment de anvergura care aduce sub acoperisul aceluiasi castel 65 de artisti.

Ce face special acest eveniment? Lasand la o parte factorul muzical, la care vor contribui 65 de artisti si formatii din mai multe tari, locatia este una speciala si cu totul inedita. E vorba de un castel adevarat, in care au locuit inca din secolul XIV nobili de renume.

Electric Castle 2013Castelul Banffy pe vremea cand era locuit

Electric Castle 2013

Considerat cândva Versailles-ul Transilvaniei, castelul Bánffy de la Bonţida este unul dintre cele mai frumoase ansambluri de clădiri istorice din Bazinul Carpatin. Deşi probabil a existat o reşedinţă nobiliară în secolele XIV. şi XV., documentele scrise datează doar din secolul XVI.

Potrivit unui raport militar din 1680, au existat fortificaţii ce înconjurau conacul, fiind alcătuite din clădirile renascentiste şi bastioanele de colţ. Dénes Bánffy (1638–1674), comite de Dăbâca şi Cluj, consilierul principelui Mihály Apafi I. a avut capacitatea de a construi un asemenea castel renascentist impunător. Dénes Bánffy II. a moştenit proprietatea în 1735, la vârsta de 12 ani. Şi-a petrecut tinereţea la Viena, având importante funcţii în curtea împărătesei Maria Tereza. În 1747 el a început reconstrucţia în stil baroc a castelului. Prima fază a construcţiilor (1745– 1751) s-a concentrat asupra curţii de onoare din faţa clădirii porţii. Noile clădiri au fost compuse din manej, grajd, remiză, locuinţele servitorilor – inspirate din arhitectura barocă vieneză. József Bánffy a ordonat demolarea clădirii porţii în jurul anilor 1820, întredeschizând curtea barocă cu cea renascentistă. Din materialul de construcţii, obţinut din turnul porţii, s-a construit moara pe apă de lângă castel.

Electric Castle 2013Castelul Banffy in prezent

Parcul a fost şi el transformat. József Bánffy a creat în locul parcului franţuzesc unul romantic, conţinând toate elementele corespunzătoare unui parc englezesc. În toamna anului 1944, trupele germane în retragere au incendiat şi au jefuit castelul, nimicind mobilierul, biblioteca, vestita galerie de portrete, doar câteva fotografii de epocă păstrează imaginea interioarelor luxuriante.

Starea sa precară a fost recunoscută oficial, fiind inclusă în anul 2000 de World Monuments Watch pe List

Artistii care vor lua microfonul in mana la Electric Castle sunt:

MORCHEEBA (LIVE)
PENDULUM DJ SET feat. MC VERSE (LIVE)
FEED ME
FRITZ KALKBRENNER (LIVE)
JAMES ZABIELA
DOPE D.O.D. (LIVE)
LTJ BUKEM
TELEPOPMUSIK (LIVE)
DUB PISTOLS (LIVE)
STANTON WARRIORS
WANKELMUT
A-SKILLZ vs. KRAFTY KUTS
MOONLIGHT BREAKFAST (LIVE)
NOTES & TIES ORCHESTRA (LIVE)
JON KENNEDY
FUNKANOMICS
POP KILLERS
TESCO DISCO
ȘUIE PAPARUDE (LIVE)
ROBIN AND THE BACKSTABBERS (LIVE)
ROA (LIVE)
LES ELEPHANTES BIZARRES (LIVE)
CTC (DOC, DELIRIC și VLAD DOBRESCU) (LIVE)
SILENT STRIKE & BAND (LIVE)
GOJIRA & PLANET H
DJ K-LU
YELLLOW (LIVE)
VILLAGE
HERNE
LIAR (LIVE)
MISTERY ARTIST brought to you by Burn Studios
LIGHTS OUT (LIVE)
LOUNGERIE II (LIVE)
MIHAI POPOVICIU
THE MODEL
MISSILE & GORANGA
SHIVER
DUBASE
DJ SAUCE
BREAD & BUTTER
BLANILLA
SCIENCE FUNCTION
THEORY OF MIND (LIVE)
SATELLITES (LIVE)
ASTRYD (LIVE)
QUANTUM DRIVE (LIVE)
MADLIQUID
DEX
ALEX CHRONIC
3PIC feat. PIETONU
DUDAWLES
JUST D'LIGHT
WRK
NEWGOTTI
RFDJ
DETOUR
INDIE JULES
PADRE
CHRISTU
NDJ
DE FACTO
DANNILOV
SYL
SUBATOMIC ZOO (LIVE)
SUNKISSED
SABOAR [ELECTRONAUT]
ARAIPAMA
EMPT
MIKE ONE
LE MINION
RIBO
SMOOTHNOISE
VYGO
JUNKER
KRUEGER
ADAM DOPH
SYNOPS
BLASIO
UGLY ASTRONAUT
MONK
OG MICHAEL
RFDJ
FISHMAN
BARABAS
DODO

Electric Castle 2013

Programul evenimentului pentru toate cele 3 zile si pe fiecare scena in parte poate fi gasit aici:

www.electriccastle.ro/ro/program

Bilete de acces: 135 lei abonament pentru toate cele 3 zile cu campare inclusa sau 170 de lei la fata locului. Sau bilet de o zi: 60 de lei/persoana cumparat inainte sau 80 la fata locului.

Mai multe informatii despre Electric Castle puteti gasi pe pagina oficiala:

www.electriccastle.ro/ro

IN CURAND VOM ORGANIZA UN CONCURS PE PAGINA 4TUNING DE FACEBOOK IN CARE VOM ACORDA MAI MULTE INVITATII LA ELECTRIC CASTLE! STAY TUNED!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Electric Castle 2013
mai multe