Masura extrema pentru reducerea poluarii intr-o mare capitala europeana: limita de 30 km/h in tot orasul

Masura extrema pentru reducerea poluarii intr-o mare capitala europeana: limita de 30 km/h in tot orasul
  • Masura drastica pentru reducerea poluarii
  • Viteza maxima de 30 km/h in tot orasul
  • Limitarea va intra in vigoare la 1 ianuarie 2021
Distribuie pe Facebook

Incepand cu 1 ianuarie 2021, toate masinile vor circula prin capitala Belgiei, Bruxelles, cu o viteza maxima de 30 km/h. Autoritatile vor sa implementeze aceasta masura drastica in vederea reducerii poluarii.

Degradarea mediului inconjurator este o problema care nu mai poate fi ignorata iar autoritatile si marii producatori de automobile au inteles in sfarsit asta.

Pentru a reduce poluarea, mai multe metropole au inceput sa implementeze masuri drastice, una dintre ele fiind interzicerea circulatiei masinilor diesel echipate cu motoare care nu se incadreaza cel putin in norma de poluare Euro 4. Printre aceste orase se numara inclusiv Stuttgart, casa celor de la Porsche si Mercedes-Benz.

Autoritatile din Bruxelles au o alta abordare, putin mai extrema am zice noi. In prezent, in capitala Belgiei masinile circula cu o viteza maxima de 30 km/h pe circa 55% din suprafata orasului, insa guvernul regional vrea ca incepand cu 1 ianuarie 2021 aceasta limitare sa fie extinsa pentru a acoperi tot orasul, cu doua exceptii: cateva zone intens circulate si un inel median.

"Studiile arata ca in orasele in care au fost introduse zone de limitare de 30 km/h numarul accidentelor a scazut cu 25% pana la 40%. Prin urmare, pietonii si biciclistii sunt tot mai protejati. Un pieton lovit de o masina care merge cu 30 km/h are de trei ori mai multe sanse sa supravietuiasca decat daca este lovit cu 50 km/h," sustin cercetatorii de la Institutul Vaas.

Asa cum era de asteptat aceasta masura are deja contestatari, printre cei mai vocali fiind chiar cei care isi petrec cele mai multe ore in traficul din Bruxelles: taximetristii.

Acestia au declarat pentru o publicatie locala ca se opun acestei masuri in special din cauza faptului ca la orele de varf este aproape imposibil sa conduci cu o viteza mai mare de 30 km/h din cauza aglomeratiei.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 23 Iulie 2019