Romanii conduc adevarate bombe pe roti. Aproape jumatate dintre masinile verificate de RAR in trafic, pline de probleme

Romanii conduc adevarate bombe pe roti. Aproape jumatate dintre masinile verificate de RAR in trafic, pline de probleme
  • RAR a verificat in primele sase luni ale anului peste 33500 de masini
  • Aproape jumatate dintre vehiculele controlate in trafic au fost neconforme
  • Cele mai des intalnite deficiente s-au gasit la sistemele de iluminare
Distribuie pe Facebook

Din primele informatii date publicitatii, cele mai des intalnite deficiente tehnice au fost inregistrate la instalatia electrica de iluminare si semnalizare - in peste 26% din cazuri.

Registrul Auto Roman a verificat din punct de vedere tehnic in trafic, in primele 6 luni ale acestui an, 33508 vehicule, in toata tara. In urma controalelor, inspectorii RAR au constatat deficiente tehnice majore si/sau periculoase la 15.235 de vehicule (45,47%), declarate neconforme, se arata intr-un comunicat publicat astazi pe pagina de internet institutiei.

Potrivit aceluiasi document, cele mai des intalnite deficiente tehnice au fost la instalatia electrica de iluminare si semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punti, jante, anvelope si suspensie (11,56%), vizibilitate (12%), precum si la sistemele de franare (4%) si directie (1,5%). Totodata, aproximativ doua procente dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnica periodica (ITP fals, expirat sau anulat).

In urma controalelor mixte desfasurate de RAR si Politia Rutiera, in prima jumatate a anului 2019 au fost aplicate aproape 11.000 de amenzi contraventionale si au fost retrase 8.689 de certificate de inmatriculare. Registrul Auto Roman precizeaza ca rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 3 Septembrie 2019