Alain Prost la prima victorie din Trofeul Andros 2010-2011

Alain Prost la prima victorie din Trofeul Andros 2010-2011
La Val Thorens, unde Alain Prost a oferit Daciei prima sa victorie din Trofeul Andros de anul trecut, cvadruplul campion mondial de F1 a recidivat. Imperial in calificari, Alain Prost a adus vehiculul sau Dacia Duster "Glace" in fruntea clasamentului general, pentru prima data in sezonul 2010-2011 al Trofeului.
Distribuie pe Facebook
Dupa ce a ocupat locul al treilea in ajun, incurajat de nivelul de performanta al vehiculului, Alain Prost si-a stabilit ca obiectiv sa fie pe primul loc in cea de-a doua zi a sezonului. Incalzirea i-a permis pilotului sa valideze cateva dintre modificarile aduse Dacia Duster "Glace", mai ales la nivelul suspensiilor.

Prima mansa de calificari a fost ca o demonstratie. Plecat de pe ultima pozitie, Alain Prost a parcurs turnanta cu turnanta precum un metronom: 46''810, 46''610, 46''681, apoi 47''071, Dacia Duster a ajuns pe primul loc la 3'07''172.

"Nu am fost relaxat pe deplin", a marturisit Alain Prost. "Comportamentul Dacia Duster este perfect, am modificat cateva elemente care si-au demonstrat eficienta. Vreau sa intru in a doua mansa de calificari cu un spirit total diferit fata de ieri seara, cand nu aveam dreptul sa gresesc", a explicat pilotul.

In a doua mansa de calificari, totul a mers la fel de bine. Alain Prost a avut din nou un ritm sustinut, adaptandu-si traiectoria la circuit. Sosit al doilea in mansa a doua, cvadruplul campion si-a savurat rezultatul, deoarece nimeni nu putea reedita performanta sa matinala. "Primul in mansa intai, al doilea in mansa a doua, cu cel mai bun timp cumulat in cele doua runde, este un rezultat bun. Am menajat pneurile in mansa a doua pentru a fi performant in finala", a precizat el.

Cum 80% dintre puncte fusesera distribuite, mai ramanea de castigat finala. Alain Prost a plecat din pole position si a fost pe primul loc timp de opt tururi, fara a avea motive de ingrijorare. Astfel, a obtinut prima victorie pentru Team Dacia si cea de-a 31-a victorie a sa in cadrul Trofeului Andros.

Alain Prost la prima victorie din Trofeul Andros 2010-2011


"Trebuia sa castigam cel putin una din cele doua manse de la sfarsitul acestei saptamani. Ceea ce s-a intamplat", a declarat Alain Prost. "La fel ca anul trecut, am castigat a doua cursa a week-endului. Nivelul de anul acesta este foarte ridicat, este competitia cea mai dura pe care am intalnit-o de cand sunt in aceasta disciplina. Cu tot lestul si cu diferentele foarte mici, cred ca va fi foarte greu sa se castige ambele curse din week-end. Dacia Duster s-a comportat foarte bine si cred ca vom avea performante pe toate pistele, chiar si pe cele mai grele decat cele pe care am concurat in acest week-end. In final, a fost un week-end bun. Pentru a castiga Trofeul Andros anul acesta, va trebui sa fim constanti, caci multi piloti sunt capabili sa il obtina si unii vor incerca sa dea lovitura in anumite curse."

Team Dacia se indreapta in prezent spre Pas de la Case, in Andorra, unde va avea loc cea de-a doua confruntare a sezonului, week-end-ul viitor.

Clasament Val Thorens 2 : 1. Alain Prost (Dacia Duster) - 2. Jean-Philippe Dayraut (BMW Serie 1) - 3. Evens Stievenard (Toyota Auris) - 4. Jean-Baptiste Dubourg (Renault Clio III) - 5. Olivier Pernaut (BMW Serie 1) - 6. Franck Lagorce (Skoda Fabia) - 7. Romain Grosjean (Renault Clio III) - 8. Bertrand Balas (Toyota Auris) - 9. Andrea Dubourg (Renault Clio III) - 10. Herve Knapick (BMW Serie 1) .

Clasament general Trofeul Andros : 1. Prost 154 puncte - 2. Dayraut 150 p - 3. Balas 146 p - 4. Stievenard 144 p - 5. Dubourg 142 p - 6. Panis 136 p - 7. Grosjean 135 p - 8. Pernaut 134 p - 9. Knapick 128 p - 10. Villeneuve 119 p.

Alain Prost la prima victorie din Trofeul Andros 2010-2011


Sursa: Dacia
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Alain Prost la prima victorie din Trofeul Andros 2010-2011
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 7 Decembrie 2010