BMW obtine cea de-a doua victorie din DTM in 2012

BMW obtine cea de-a doua victorie din DTM in 2012
Distribuie pe Facebook

Cea de-a doua victorie pentru BMW in sezonul de revenire: la Nurburgring (Germania), Bruno Spengler (Canada) a castigat a sasea etapa din DTM. In varsta de 28 de ani, pilotul aflat la comenzile BMW Bank M3 DTM a trecut linia de sosire cu un avans de 6,703 secunde fata de al doilea clasat, Edoardo Mortara (Italia, Audi). Martin Tomczyk (Germania) a incheiat al treilea, cu modelul BMW M Performance Parts M3 DTM.

Dupa triumful de la Lausitzring (Germania), la doar a doua cursa dupa o absenta de 20 de ani din DTM, Spengler - plecat din pole position - a condus de la un capat la celalalt al cursei disputate pe circuitul din Masivul Eifel. Datorita celor doua pit stopuri impecabile pe care le-a reusit BMW Team Schnitzer si unei evolutii excelente pe parcursul celor 49 de tururi, canadianul a oferit cea de-a 51-a victorie BMW in DTM - si incheierea perfecta a festivitatilor care au marcat a 40-a aniversare BMW M. Pe langa victorie si pole position, Spengler a inregistrat si cel mai rapid tur al cursei, cu timpul de 1:25,185. A fost cel de-al 11-lea succes personal pentru Bruno in DTM. BMW Team Schnitzer a obtinut a 19-a victorie in istoria participarilor sale in campionat. Ultima izbanda reusita de BMW la Nurburgring a fost la 3 septembrie 1990, datorita lui Emanuele Pirro (Italia), aflat la volanul unui BMW M3, atunci cand tot Charly Lamm se afla la standul de comanda in calitate de director al echipei. Din 1984, BMW a triumfat de noua ori in etape DTM desfasurate la Nurburgring.

Cel de-al saselea week-end de cursa din acest an, care a fost urmarit de 89.000 de spectatori, a fost completat de BMW Motorsport cu inca o clasare pe podium, astfel ca totalul acestui sezon a ajuns la opt piloti care au terminat in Top 3. Pentru a treia runda consecutiv, Tomczyk a urcat pe podium, dupa cele doua locuri secunde de la Spielberg (Austria) si (Germania). In clasamentul pilotilor, Spengler a urcat pe locul secund datorita acestei victorii. Cu un total de 83 de puncte in contul sau, el a redus deficitul fata de lider, Gary Paffett (Marea Britanie, Mercedes), la 20 de puncte. Tomczyk se mentine al patrulea, cu 69 de puncte.

Augusto Farfus (Brazilia), aflat la comenzile Castrol EDGE BMW M3 DTM, a trecut linia de sosire pe locul al zecelea, cucerind astfel un punct. Coechipierul lui Spengler, Dirk Werner (Germania), a fost al 12-lea, cu E-POSTBRIEF BMW M3 DTM. Joey Hand (SUA, Samsung BMW M3 DTM) si Andy Priaulx (Marea Britanie, Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM) au ocupat locurile al 18-lea, respectiv al 19-lea. In acest week-end, cele trei echipe BMW vor concura la Zandvoort (Olanda) in cea de-a saptea etapa a anului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 21 August 2012