BMW ramane singur cuc in DTM. Audi a confirmat retragerea din Campionatul German de Turisme

BMW ramane singur cuc in DTM. Audi a confirmat retragerea din Campionatul German de Turisme
  • Audi se retrage din DTM
  • Mercedes-Benz s-a retras in 2018
  • Viitorul Campionatului este incert
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Ingolstadt se retrage, la finalul sezonului 2020, din Campionatul German de Turisme. In aceasta situatie, BMW ramane singurul producator care concureaza in DTM.

Campionatul German de Turisme, sau DTM pe scurt, este locul unde pilotii se dueleaza, cateodata, cu masinile lipite una de alta. Spectacolul este garantat la fiecare cursa.

Sezonul 2020 a fost amanat pentru 10-12 iulie, din cauza noului coronavirus, prima cursa din acest an urmand sa aiba loc pe celebrul circuit Norisring. Si asta nu este singura veste proasta.

Asta pentru ca acest sezon este ultimul pentru Audi. Constructorul din Ingolstadt tocmai si-a anuntat retragerea din DTM la finalul anului competitional, astfel ca BMW ramane singurul producator care sa animeze etapele din 2021.

Din 2000 si pana acum, Audi a obtinut 11 titluri in DTM, anul trecut atat titlul pilotilor cat si cel al constructorilor fiind castigate de brand-ul din Ingolstadt. Potrivit sefului companiei, Audi vrea sa se concentreze mai mult pe campionatul de monoposturi electrice Formula E.

"Vom continua transformarea noastra intr-un furnizor de mobilitate electrica, iar Formula E ofera o platforma foarte atractiva pentru asta. In plus, analizam si alte formate de motorsport pentru viitor," au fost cuvintele lui Markus Duesmann, presedintele Audi.

In contextul in care si conationalii de la Mercedes-Benz s-au retras din DTM, in urma cu doi ani, BMW ramane singurul producator din acest Campionat cu un viitor tot mai incert.

"Aceasta decizie complica situatia, iar viitorul DTM depinde acum in mare masura de modul in care partenerii si sponsorii vor reactiona la aceasta decizie," se arata intr-un comunicat emis de DTM.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 28 Aprilie 2020