Bucharest City Challenge se muta de la Bucuresti la Budapesta

Bucharest City Challenge se muta de la Bucuresti la Budapesta
Cursa din jurul Casei Poporului, contnd pentru a cincea etapa din campionatul FIA GT, nu se va mai tine la Bucureşti in aceasta vara din cauza refuzului primarului Sorin Oprescu, care nu a acordat dreptul de organizare. In schimb, etapa se va muta puţin mai la vest, pe circuitul Hungaroring de langa Budapesta.
Distribuie pe Facebook

Iar de la acest punct incolo apele se separa. Pe de o parte, Bucharest City Challenge (organizat in 2007 si 2008 ) reprezinta cel mai important eveniment auto din Romania ultimilor 30 de ani, spectacol care atragea atentia lumii automobilistice asupra capitalei tarii cu toate avantajele acestui lucru.

Dar pe de alta parte, faptul ca circuitul era unul stradal, aceasta necesita inchiderea unor strazi extrem de importante din jurul Parlamentului in luna august. Astfel ca, singura luna in care Bucurestiul se elibera de masini, luna lui august, tocmai atunci aceasta restrictionare a traficului producea alte ambuteiaje si nervi pe o caldura de obicei insuportabila.

Contractul a fost rupt unilateral de catre Primaria Bucuresti, care desi avea un contract cu Bucharest Ring SRL (organizatorul Bucharest City Challenge pana in 2015) nu si-a recunoscut obligatia legala de a garanta dreptul de organizare a competitiei si in 2009. Ruperea unilaterala a contractului duce la o singura solutie: anularea Bucharest Challenge 2009, se arata in comunicatul organizatorilor.

Cursa care trebuia sa se tina intre 7 si 9 august in Bucuresti va fi mutata pentru intervalul 29 - 30 august pe circuitul Hungaroring din Budapesta
, data urmand a fi supusa validarii la consiliul FIA World Motor din 22 iunie. FIA mai noteaza ca etapa se va transforma, cursele de o ora adaptate unui circuit stradal urmnd sa tina acum doua ore, in formatul clasic al unui circuit de motorsport.

Opiniile raman impartite. Desi spectacolul era unul garantat, nu era normal intr-un oras unde infrastructura trebuie imperios dezvoltata sa impui restrictii suplimentare de circulatie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 17 Iunie 2009