Chevrolet Cruze si Campionatul Mondial de Turisme - o poveste de succes

Chevrolet Cruze si Campionatul Mondial de Turisme - o poveste de succes
Modelul Cruze a inregistrat succese in doua domenii diferite, devenind in anul 2010 cel mai bine vandut autoturism la nivel international, dar si modelul care i-a asigurat marcii triumful la Campionatul Mondial de Turisme (WTTC) prin obtinerea trofeului de cel mai bun pilot si cel mai bun producator.
Distribuie pe Facebook
Organizat pentru prima data in 2005, WTTC este unul dintre cele trei turnee internationale organizate de Federatia Internationala de Automobilism din Paris (FIA), alaturi de Formula 1 si Campionatul Mondial de Raliuri. Faptul ca marca Chevrolet a repurtat ultimul succes in cadrul acestui campionat inseamna ca WTTC reprezinta o ocazie ideala de prezentare si comercializare a modelului Cruze, dar si a gamei complete de autovehicule.
Profitand de initiativa
Avand o vechime de 6 ani in aceasta competitie, Chevrolet se poate lauda cu un palmares impresionant. In afara de trofeul de Campion Mondial din 2010, marca are in palmares 32 de curse castigate, 18 plecari din pole-position si 381 de tururi in fruntea clasamentului. Un numar de 430 de milioane de telespectatori din peste 150 de tari au fost martori la asaltul dramatic si plin de glorie al modelelor Chevrolet din timpul curselor WTTC.
"Noul motor 1.6 turbo pe benzina a inregistrat rezultatele asteptate, prin urmare ne aflam in postura de a fructifica din plin avantajele de care dispunem." a declarat Eric Neve, Managerul Chevrolet Europe Motorsport.
Mai mult decat un design atragator
Chiar daca anumite tehnologii integrate in autovehiculele de serie sunt interzise, designul autovehiculelor de curse aprobate de FIA trebuie sa fie cat mai apropiat de specificatiile de productie. Sasiurile celor doua modele, de exemplu, trebuie sa fie identice. Prin urmare, modelul de serie Cruze si modelul de curse au aceleasi proportii, acelasi ecartament extins si aceeasi structura rezistenta a caroseriei, toate acestea asigurand o tinuta de drum optima.
In timp ce greutatea scazuta a sistemului de sasiu integral este esentiala pentru performantele excelente de accelerare ale autoturismului, acesta faciliteaza incadrarea consumului de carburant in limitele stricte. In mod similar, suspensia fata a modelului de curse se bazeaza pe geometria puntii fata a autoturismului.
Totusi, "transferul de tehnologie nu este unidirectional" subliniaza Neve. Inginerii auto care proiecteaza autoturismele au primit sugestii importante din partea celor care se ocupa de modelele de curse pentru optimizarea butucilor rotilor si pompelor de ulei. "Participarea la WTTC ne permite sa testam rezistenta autovehiculelor noastre in conditii extreme. Mai mult decat atat, Campionatul Mondial de Turisme reprezinta o reala oportunitate in ceea ce priveste eforturile marcii Chevrolet de a comercializa modelul Cruze la nivel international."
Mostenitorii unei traditii impresionante
Un nou design exterior, lansat in luna martie, asigura continuitatea si la exterior a personalitatii dinamice. In plus, pentru a sarbatori implinirea a 100 de ani de la aparitia marcii, autovehiculul lui Alain Menu va figura in acest sezon cu numarul 8 - numarul norocos al lui Louis Chevrolet.
Inca de la infiintarea companiei, cursele si sportul cu motor au facut parte din identitatea si succesul acesteia. In afara de WTCC, Chevrolet mai participa si la BTCC, Nascar, Le Mans, ALMS si la cursa de 500 de mile de la Indianapolis.
Modelul Cruze WTCC a fost proiectat si fabricat si este dezvoltat in continuare de catre Ray Mallock Limited (RML), care este partenerul Chevrolet in domeniul masinilor de curse inca din 2005. RML se ocupa de aspectele tehnice si sportive ale modelului.

Chevrolet Cruze si Campionatul Mondial de Turisme



Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 17 Octombrie 2011