Chevrolet va parasi Campionatul Mondial de Turisme la sfarsitul sezonului 2012

Chevrolet va parasi Campionatul Mondial de Turisme la sfarsitul sezonului 2012
Dupa o analiza strategica a programelor de motorsport si marketing, Chevrolet a decis ca va parasi Campionatul Mondial de Turisme la sfarsitul sezonului 2012.
Distribuie pe Facebook
In cei opt ani in care a concurat in WTCC, Chevrolet a castigat cate doua titluri mondiale in clasametele pilotilor si constructorilor (2010-2011) si 59 de curse. Trei ani la rand, echipa Chevrolet a demonstrat abilitatile modelului Cruze, cel mai vandut model al marcii la nivel global.
Acest anunt este facut la jumatatea sezonului pentru a permite pilotilor si echipei partenere, RML, sa isi planifice din timp proiectele viitoare. In prezent, echipa Chevrolet WTCC conduce in Campionatul Mondial de Turisme si isi propune sa mai adauge inca doua titluri mondiale celor patru, obtinute pana acum.
Marca Chevrolet va continua sa fie prezenta in motorsport, in campionate intenationale, incluzand IndyCar si GT racing.
Susan Docherty, Presedinte si Director Executiv al Chevrolet Europe: "Dupa o analiza strategica a programelor de motorsport si a celor de marketing ne-am decis sa parasim Campionatul Mondial de Turisme FIA la sfarsitul sezonului 2012 pentru a concentra activitatile marcii Chevrolet in alte domenii. Suntem extrem de mandri de cele doua duble titluri mondiale, castigate consecutiv si de cele 59 de victorii din ultimii opt ani. WTCC a fost o platforma de promovare puternica pentru marca Chevrolet in Europa si pe pietele din intreaga lume. Chevrolet si RML isi propun acum sa castige impreuna al treilea titlu mondial."
''Pilotii Chevrolet WTCC, Yvan Muller, Rob Huff si Alain Menu au terminat primul, al doilea si al treilea in sezonul 2011, o realizare neegalata de vreo alta marca. In sezonul actual, pilotii Chevrolet detin din nou primele trei locuri in clasamentul pilotilor. Yvan, Rob si Alain sunt mai mult decat piloti exceptionali ; ei sunt ambasadori ai marcii Chevrolet."
Eric Neve, Chevrolet Motorsport Manager: "Desigur, acest anunt vine cu sentimente foarte amestecate. Participarea in WTCC a fost o calatorie uimitoare de la primul nostru sezon de campionat, pana la dublul titlu mondial, castigat cu Cruze. Suntem extrem de mandri de succesul pe care l-am obtinut, inclusiv pentru ca am adus companiei GM primele sale titluri de campion mondial FIA, si as dori sa le multumesc si sa aduc un tribut echipelor WTCC, RML, pilotilor nostri, partenerilor si fanilor. Intreaga echipa are ca scop castigarea celui de-al treilea dublu titlu mondial pentru Chevrolet."

Ray Mallock, Chief Executive, RML: "Intreaga echipa RML este foarte mandra de multiplele campionate pe care le-a castigat pentru Chevrolet in WTCC. As dori sa-i multumesc lui Eric, Chevrolet si General Motors pentru acest parteneriat de succes. In ultimii opt ani, RML a avut un rol cheie in promovarea si cladirea marcii Chevrolet la nivel global si succesul acestui program a fost de asemenea o platforma extraordinara pentru promovarea marcii RML in intreaga lume.

RML lucreaza pentru mai multe mari companii auto sprijinind programele de motorsport si marketing. Compania continua sa creasca, astfel incat, in prezent avem cele mai multe solicitari din istoria companiei. Ne propunem sa castigam in fiecare categorie in care concuram. Bineinteles, nu mai e nevoie sa precizam ca intreaga echipa RML se concentreaza pe castigarea dublului titlu mondial in Campionatul Mondial de Turisme''

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 5 Iulie 2012