Circuit omologat FIA la Tarlungeni, Brasov!

Circuit omologat FIA la Tarlungeni, Brasov!
S-a demarat proiectul de realizare a Centrului de Cercetare si Dezvoltare Aplicata "Transilvania Motorland", ce va fi localizat in Tarlungeni jud. Brasov. Acest centru va include si un circuit de testare care va fi creionat pentru a indeplini atat cerintele pentru omologarea FIA (Federatia Internationala de Automobilism), cat si FIM (Federatia Internationala de Motociclism). Astfel, la 6 km de Brasov vom putea vedea in prima faza competitii cum ar fi Formula 2 sau World Series By Renault.
Distribuie pe Facebook
Circuitul din cadrul Transilvania Motorland este creionat de Tilke Gmbh, compania lider mondial in ceea ce priveste proiectarea de circuite pentru competitii si teste. Pentru acest proiect, Primaria din Tarlungeni a pus la dispozitie o suprafata de 57 de hectare in zona aflata langa targul auto din localitate si a intrat in parteneriat cu Primaria din Brasov.

Proiectul este preconizat sa fie finalizat in 2014, iar potrivit beneficiarilor acestui proiect (Primaria Brasov si Primaria Tarlungeni) este posibil sa avem o competitie din calendarul FIA pe circuitul din Transilvania Motorland chiar din primul an de existenta al pistei.

Mihai Marinescu (locul 3 la general in Formula 2): "Motorsportul romanesc avea nevoie de o pista, un loc unde sa ne putem antrena, care ne este la indemana. O data cu acest proiect, sportul cu motor din Romania va capata o alta dimensiune. Ma bucur ca in sfarsit ma voi putea antrena intr-un loc foarte aproape de casa. Nu va mai fi nevoie sa fac deplasari prin toata Europa pentru a ajunge la un circuit si a ma antrena pentru o zi. Voi putea face acest lucru la Brasov. Nu numai eu ci si toti sportivii din Romania si imprejurimi. Fanii motorsportului vor avea un loc in care vor putea sa isi vada idolii in actiune; am inteles ca se vor organiza competitii importante pe aceast circuit. Dependentii de adrenalina si masini puternice vor avea un loc in care vor putea sa isi incerce abilitatile in siguranta maxima. Pe circuitul de la Transilvania Motorland se vor putea realiza si scoli de pilotaj si cursuri de "safe driving"".

Distribuie pe Facebook
mai multe