Cursa WTCC de la Hungaroring

Cursa WTCC de la Hungaroring
Circuitul Hungaroring va gazdui runda a 7-a si a 8-a a Campionatului Mondial de Turisme (WTCC) in perioada 3-5 iunie. Pe langa cele doua curse, vizitatorii pot vedea si curse paralele si pot participa la aniversarea centenarului Chevrolet, marcat prin evenimente incitante.
Distribuie pe Facebook
A fost o onoare deosebita pentru Ungaria atunci cand KSO, promotorul campionatului, a ales Hungaroring pentru a inlocui cursa marocana care fusese eliminata din cauza problemelor financiare. Aceasta este prima data cand WTCC ajunge in Ungaria de la relansarea circuitului in 2005. Faptul ca intrarea este gratuita face cursa si mai populara, astfel ca organizatorii se asteapta la un numar impresionant de persoane in perioada 3-5 iunie. Pilotii sunt, de asemenea, foarte incantati, deoarece pista maghiara este printre cele mai solicitante din lume din punct de vedere tehnic.

Datorita succeselor sale exceptionale la Monza, Robert Huff, pilotul britanic al Chevrolet, ocupa cea mai comoda pozitie. Nu este doar lider in campionat, ci a realizat ceva ce doar doi oameni au reusit inaintea lui in istoria WTCC, o dubla victorie in acelasi weekend. Desi Huff este favoritul acestui week-end, pista maghiara este necunoscuta pentru majoritatea pilotilor WTCC, ceea ce inseamna oportunitati egale pentru toti, asadar vizitatorii se pot astepta la curse incitante si antrenante.

Fanii maghiari sunt curiosi sa afle pe ce pozitie se va clasa Norbert Michelisz, care s-a remarcat in etapa din Monza si care are experienta pe circuitul Hungaroring. Pilotul echipei maghiare ar putea ajunge in pole position (pentru trofeul Yokohama Drivers) cu aceste doua curse.

Pe langa competitiile spectaculoase si nenumaratele curse paralele, parada centenarului Chevrolet va constitui unul dintre cele mai ample evenimente din acest weekend. Detinatoarea titlului WTCC se pregateste pentru aniversare cu un program energic si este nerabdatoare sa se intalneasca cu pasionatii de autovehicule si sporturi cu motor.


Sursa: Chevrolet
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 30 Mai 2011