Dacia Duster de 850 cai putere este gata!

Dacia Duster de 850 cai putere este gata!
SUV-ul fenomen al celor de la Dacia lasa deoparte strazile din Romania pentru a concura in celebra competitie Pikes Peak. Pentru a avea sorti de izbanda, Duster-ul cu pretentii de campion va ascunde sub capota un motor de Nissan, ce dezvolta nu mai putin de 850 cai putere.
Distribuie pe Facebook

In urma cu doar doua luni, cei de la Dacia faceau un anunt extrem de interesant: dupa Trofeul Andros, modelul Duster avea sa porneasca in cautarea unei noi provocari - Pikes Peak. Iata ca proiectul a avansat in secret si astazi putem vedea primele fotografii reale ale bolidului ce va concura la cea mai celebra si cea mai periculoasa coasta din lume. Startul se va da pe data de 26 iunie, in Colorado - Statele Unite.

Dacia Duster de 850 cai putere este gata! Dacia Duster de 850 cai putere este gata!

Pentru a face fata cu brio acestei solicitante competitii, Dacia Duster Pikes Peak va fi propulsata de un motor de origine Nissan, amplasat central. Mai exact, vorbim de o versiune modificata a unitatii V6 biturbo prezenta pe deja-legendarul Nissan GT-R, capabila sa dezvolte undeva in jurul a nu mai putin de 850 cai putere. Asa cum era de asteptat, impresionantul bolid se va bucura de prezenta tractiunii integrale, in timp ce greutatea totala nu urmeaza a depasi 900 de kilograme.

Dacia Duster de 850 cai putere este gata!

Din punct de vedere estetic, avem de-a face cu un kit aerodinamic special gandit pentru aceasta competitie, rezultatul fiind o Dacia Duster asa cum nu s-a mai vazut pana acum.

Dacia Duster de 850 cai putere este gata! Dacia Duster de 850 cai putere este gata!

Pentru cei care nu stiu ce inseamna Pikes Peak sau pentru cei care vor sa (re)vada cu ce se va confrunta a noastra Dacia Duster la competitia americana, urmatorul filmulet este definitoriu.

Viteza si adrenalina cu Suzuki SX4 de 900 cp!



Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Dacia Duster de 850 cai putere
mai multe