David Coulthard trece la DTM

David Coulthard trece la DTM
Dupa speculatiile aparute in ultima vreme, David Coulthard a anuntat ca va pilota in cadrul Mücke Motorsport Mercedes in cadrul Campionatului German de Turisme.
Distribuie pe Facebook

Dupa ce s-a retras din motorsport in 2008 din cadrul echipei Red Bull Racing, David a devenit pilotul de rezerva si ambasadorul echipei de Formula 1 pe care tocmai o parasise. Acum, Coulthard a testat unul dintre Mercedesurile DTM si s-a decis sa poarte din nou casca Red Bull intr-un cadru competitional, creand astfel nenumarate discutii in media cu privire la revenirea sa.


“Din 2008, cand m-am decis sa ma retrag din sistemul competitional, nu am mai simtit nevoia sa particip la un concurs de motorsport, pana cand am vazut finala de DTM din 2009, cand am simtit ca vreau sa revin,” a spus Coulthard. “Asa am ajuns sa fac niste teste la Mercedes si asa a venit si decizia de a participa in DTM.”


David isi va continua munca la BBC, unde comenteaza cursele de Formula 1 alaturi de Eddie Jordan.


Coulthard va continua traditia de a imbina F1 cu DTM-ul. Paul di Resta si Gary Paffett, piloti de teste pentru Force India si McLaren F1, precum si Ralf Schumacher, sunt piloti la Mercedes. Rivalitatea pilotilor Merc si cei Audi va continua si anul acesta, mai ales ca cele din urma sunt conduse de piloti precum Mattias Ekström si Martin Tomczyk.

Asa ca rivalii au un adversar de temut – fostul pilot Williams, McLaren si Red Bull F1 are un palmares pe masura, dupa ce a castigat cursa de 24 de ore de la Le Mans in 1993 la bordul unui TWR Jaguar. DC este si castigator al Cursei Campionilor si a condus si a facut teste chiar si pentru NASCAR, pe o masina Red Bull.

“Am participat la curse timp de 26 de ani – numai 15 au fost in F1,” a adaugat DC, restul anilor fiind petrecuti in alte formule, precum F3000, Formula Ford, Formula Vauxhall si British F3. “Adrenalina imi lipseste in fiecare zi,” a adaugat.

Coulthard va avea parte de ceva adrenalina in acest week-end la Bogotá unde va avea un showrun.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 8 Aprilie 2010