De la Monza la Vallelunga cu Robert Visoiu

De la Monza la Vallelunga cu Robert Visoiu
Distribuie pe Facebook

Penultima etapa din Formula 3 Italiana se va desfasura in acest week-end pe circuitul Piero Taruffi de la Vallelunga, aflat la 30 de kilometri de Roma. Robert Visoiu va reveni in Formula 3 Italiana, dupa absenta de la Imola, la mai putin de o saptamana de la ultima etapa a seriei GP3.

Pilotul Ghinzani are experienta sezonului trecut pe circuitul de la Vallelunga, cand a concurat in Formula Abarth. In 2011, in prima cursa, Robert a luat startul de pe locul 9 si incheiat al 8-lea. In cea de a doua alergare situatia a fost usor diferita - a plecat al 11-lea din grila si a terminat pe pozitia a 8-a, acela fiind insa debutul sau in Formula Abarth.

"Nu este o problema ca alerg in Formula 3 la o saptamana distanta de cursa de GP3. Dezavantajul la Vallelunga este ca nu am facut niciun test cu un monopost de Formula 3. Nu vreau sa fac nicio previzune despre ce rezultate as putea sa obtin in week-end, pentru ca in general acestea nu se concretizeaza", a declarat Robert Visoiu.

Traseul italian are 4.085 de metri si a fost folosit in trecut pentru curse de Formula 2, Formula Renault si Superbike. "La Vallelunga conteaza in primul rand stilul de pilotaj si nu setarea monopostului, asa cum se intampla in GP3, la Monza. Este un traseu cu portiuni oarbe, iar intrarea in viraje este cruciala", a completat Robert Visoiu.

Inaintea penultimei etape din Formula 3 Italiana, Robert Visoiu este pe locul 11 in clasamentul general, cu 22 de puncte si o victorie, obtinuta la Mugello. Robert este al 6-lea in clasamentul debutantilor, cu sanse sa mai avanseze in ultimele doua runde. Week-endul de la Vallelunga va incepe vineri, de la ora 13.10, cu antrenamentele oficiale.

Mai multe informatii in timp real despre participarea lui Robert Visoiu la Vallelunga puteti gasi pe site-ul sau personal www.robertvisoiu.ro sau pe www.pmracing.ro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 14 Septembrie 2012