Dominatia germana continua la Le Mans. Porsche a castigat legendara cursa de anduranta

Dominatia germana continua la Le Mans. Porsche a castigat legendara cursa de anduranta
  • Porsche a castigat legendara cursa de 24 de ore de la Le Mans
  • Toyota a terminat pe 9, cu un singur monopost ramas in cursa
  • Clasa AM a fost dominata autoritar de Ferrari
Distribuie pe Facebook

Porsche a castigat celebra cursa de anduranta de la Le Mans pentru a treia oara consecutiv. La clasa GT s-au impus britanicii de la Aston Martin, iar la grupa AM, Ferrari a reusit sa puna stapanire pe podium.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans se anunta ca de fiecare data extrem de interesanta, mai ales ca acum lupta dintre cei doi mari favoriti (Porsche si Toyota) era mai deschisa ca niciodata.

Japonezii au adus anul acesta trei monoposturi TS050 LMP1 si s-au straduit din rasputeri sa opreasca dominatia germana din cea mai celebra cursa de anduranta din lume. Pareau chiar ca vor reusi dupa ce Kamui Kobayashi a doborat recordul absolut al circuitului in sesiunea de calificari.

Porsche 919 Hybrid Le Mans

Cursa propriu-zisa insa nu a decurs deloc bine pentru Toyota, care si-a vazut doua dintre cele trei masini fortate sa abandoneze. Cele 24 de ore nu au fost usoare nici pentru nemtii de la Porsche, care au fost nevoiti sa retraga unul dintre monoposturi cu patru ore ramase pana la finalul cursei.

Porsche 919 Hybrid Le Mans

Britanicii de la Jota Sport au preluat conducerea insa nu au rezistat prea mult in fata celuilalt monopost Porsche 919 Hybrid, condus pe rand de Timo Bernhard, Brendon Hartley si Earl Bamber. Cu Bernhard la volan, nemtii au trecut pe prima pozitie cu putin peste doua ore ramase si au capatat un avans urias in fata locului secund.

Porsche 919 Hybrid Le Mans

Astfel, dupa 24 de ore agonizante, constructorul din Stuttgart si-a adjucat a treia victorie consecutiva in cursa de anduranta de la Le Mans. Locul doi a fost ocupat de masina DC Racing LMP2 cu numarul de concurs 38, iar pe ultima treapta a podiumul a urcat echipa cu numarul 13, formata din Nelson Piquet Jr, David Hansson si Mathias Beche. Singura Toyota ramasa in cursa a terminat doar pe 9.

Porsche 919 Hybrid Le Mans

Si in 2017, cursa pentru suprematia in clasa GT s-a dat intre Aston Martin si Corvette. Intr-un final, cei dintai au castigat, insa nu fara o lupta stransa cu Corvette-ul C7.R (63) condus de Jordan Taylor.

Porsche 919 Hybrid Le Mans

Italienii de la Ferrari au dominat autoritar clasa GTE Am si au ocupat toate cele trei trepte ale podiumului. Pe cea mai inalta pozitie a venit Ferrari-ul 488 GTE condus de Will Stevens, Rob Smith si Dries Vanthoor, locul secund a fost ocupat de echipa Spirit of Race, iar pe trei a venit Scuderia Corsa.

Porsche 919 Hybrid Le Mans

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Porsche 919 Hybrid Le Mans
mai multe