DTM 2012: Farfus obtine a patra victorie a sezonului pentru BMW Motorsport

DTM 2012: Farfus obtine a patra victorie a sezonului pentru BMW Motorsport
Debutantul brazilian la Valencia (Spania): pilot al BMW Team RBM, Augusto Farfus a obtinut prima sa victorie in DTM pe "Circuit de la Comunitat". In varsta de 29 de ani si aflat la comenzile Castrol EDGE BMW M3 DTM, Augusto a trecut linia de sosire cu un avans de 8,406 secunde fata de Adrien Tambay (Franta, Audi), devenind astfel primul brazilian din istoria DTM care a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului. Anterior, el a obtinut si primul pole position din cariera in aceasta competitie.
Distribuie pe Facebook
Farfus nu a fost singurul pilot BMW care a avut motive de bucurie la finalul celor 46 de tururi palpitante de la Valencia. Dupa ce a avut de ispasit o penalizare "drive-through" in turul al saselea pentru un start anticipat, Bruno Spengler (Canada) a avut o evolutie de exceptie in pluton, urcand de pe locul al 12-lea pana pe al saselea. Andy Priaulx (Marea Britanie, Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM) si Dirk Werner (Germania, E-POSTBRIEF BMW M3 DTM) au acumulat si ei puncte, dupa ce au terminat pe locurile al optulea, respectiv al noualea. Aceasta a fost prima cursa dupa etapa de la Norisring (Germania) in care BMW Motorsport a incheiat cu patru piloti in Top 10. In plus, Spengler a stabilit si cel mai bun timp pe un tur - 1:27,116.
BMW Team RMG a avut parte de o cursa dezamagitoare: Martin Tomczyk (Germania) a fost obligat sa abandoneze imediat dupa start, dupa ce masina lui, BMW M Performance Parts M3 DTM, a suferit daune - chiar daca nu a fost vina campionului en-titre - in incidentele petrecute in primele viraje. Coechipierul sau, Joey Hand (SUA, Samsung BMW M3 DTM), a abandonat in turul 44, dupa ce masina lui a fost lovita si afectata de cea a unui adversar in partea de inceput a intrecerii.

DTM 2012: Farfus obtine a patra victorie a sezonului pentru BMW Motorsport

Triumful lui Farfus in Spania a subliniat, cat se poate de clar, talentul de care a dat dovada inca de la debutul in DTM. Cand se va prezenta la finala de la Hockenheim (Germania), el are garantat statutul de cel mai de succes debutant al anului. Prima clasare pe podium a lui Farfus s-a datorat locului al treilea reusit la Lausitzring (Germania). Pana acum, BMW a obtinut patru victorii in 2012 si din acest punct de vedere este cel mai de succes constructor al sezonului. BMW are acum un total de 53 victorii in istoria DTM. Dupa ce anterior a castigat trei titluri si nenumarate curse in FIA World Touring Car Championship, BMW Team RBM a obtinut acum si primul sau triumf in DTM.

In ciuda unei curse dificile, Spengler (124 de puncte) a redus ecartul care il separa de Gary Paffett (Marea Britanie, Mercedes) in clasamentul pilotilor, la doar trei puncte. Titlul pilotilor va fi decis in finala din 21 octombrie. Tomczyk este pe locul al saptelea (69p). Farfus ramane al optulea, cu 54 de puncte. Werner (19p), Priaulx (18p) si Hand (2p) ocupa pozitiile a 12-a, a 14-a, respectiv a 20-a. Si in clasamentul echipelor BMW lupta pentru prima pozitie cu Team Schnitzer (Spengler si Werner), acum numai la 8 puncte de leader.

DTM 2012: Farfus obtine a patra victorie a sezonului pentru BMW Motorsport

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze BMW Motorsport la Valencia
mai multe