DTM (Norisring): Cursa de casa a celor de la Audi a fost castigata de Mercedes

DTM (Norisring): Cursa de casa a celor de la Audi a fost castigata de Mercedes
Circuitul de la Norisring de langa Nürnberg, amplasat pe locul unde membrii partidului nazist obisnuiau sa isi tina conventiile, a fost weekend-ul acesta gazda celei de-a treia etape din Campionatul German de Turisme 2009.
Distribuie pe Facebook
Amplasat in apropierea fabricii Audi, pista de langa orasul Nürnberg a adunat fanii acestei marci, dar nu numai, in numar de 130.000. De altfel, victoria masinilor Audi este asteptata de nu mai putin de sapte ani pe acest circuit, dar nici duminica aceasta pilotii echipei nu au reusit sa atinga acest obiectiv.

Asa ca, dupa o cursa in care primii noua clasati au ajuns la final intr-un ecart de sub 10 secunde, Audi a terminat pe locul trei prin Mattias Ektrom (Audi Sport Team Abt Sportsline). Dupa o manevra de zile mari in penultimul tur, britanicul Jamie Green (Junge Sterne AMG Mercedes) a reusit sa se impuna. Acesta a fost secondat de canadianul Bruno Spengler de la Mercedes-Benz Bank AMG.

Fanii Audi si-au pus insa mari sperante in neamtul Timo Scheider (Audi Sport Team Abt), care reusise sa se califice primul pe grila de start, dar care a terminat in cele din urma pe pozitia a patra.

Pe cinci a venit britanicul Gary Paffett (Salzgitter AMG Mercedes) iar pe sase, surpriza mare, Ralf Schumacher (Trilux AMG Mercedes), acesta din urma obtinand cel mai bun rezultat personal de pana acum in DTM.

Cum numele orasului din apropierea circuitului este Nürnberg, pentru a nu se face o confuzie cu deja celebra pista de la Nürburgring, a fost ales numele mai simplu de Noris, de aici Norisring, adica “inelul Noris”, care are astazi 2.300 de metri lungime.







Distribuie pe Facebook
mai multe
dtm
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 29 Iunie 2009