Echipa de F1 Brawn GP merge cu lubrifianti si carburanti Mobil 1

Echipa de F1 Brawn GP merge cu lubrifianti si carburanti Mobil 1
ExxonMobil, cea mai mare companie internationala de petrol si gaz cotata la bursa, cu peste 130 de ani de traditie si produse comercializate in aproape 200 de tari si teritorii din toata lumea, livreaza echipei de F1 Brawn GP, in sezonul 2009, lubrifianti si carburanti Mobil 1.
Distribuie pe Facebook

Pe langa parteneriatul tehnic cu Vodafone McLaren Mercedes, care asigura Brawn GP motoare ce s-au dovedit pana acum unele extrem de fiabile si performante, echipa lui Ross Brawn beneficiaza acum si de expertiza ExxonMobil. Rezultatul? Brawn GP a castigat in acest sezon 6 din cele 8 curse.

Iata si parerile partilor: Ross Brawn, Team Principal of Brawn GP: “Suntem o echipa noua in Formula 1 si suntem incantati sa avem asigurate suportul, experienta si cunostintele tehnice ale ExxonMobil prin intermediul Vodafone McLaren Mercedes. Parteneriatul pe termen lung dintre ExxonMobil si Mercedez Benz ne va asigura platforma tehnica pe care vom putea sa construim pentru a avea succes in acest sezon.”

Harry Shablom, Global Motorsport Manager ExxonMobil: “Suntem fericiti sa ne implicam mai mult in Formula 1, sprijinind Brawn GP. Astfel, ne consolidam relatia cu Mercedes-Benz si Vodafone McLaren Mercedes. Dupa descoperirea unei tehnologii, Departamentul nostru de Cercetare testeaza toate noile formule de lubrifianti Mobil 1 si carburanti ExxonMobil in Formula 1, prin urmare cu cat participam mai mult, cu atat cercetarile in domeniul tehnologic si descoperirile noastre vor fi mai surprinzatoare si mai benefice atat pentru masinile de competitie cat si pentru cele obisnuite.”

Martin Whitmarsh, Team Principal Vodafone McLaren Mercedes, a declarat: “Ne-am luat angajamentul sa sprijinim Formula 1, acest lucru insemnand de asemenea sprijinirea celorlalte echipe. Sustinem intru totul si chiar am facilitat implicarea ExxonMobil in livrarea carburantilor si a tehnologiei de lubrifianti Mobil 1 catre Brawn GP. ExxonMobil este un partener tehnologic esential si valoros al echipei noastre inca din 1995, si suntem siguri ca aceasta larga colaborare tehnica ne va ajuta sa ramanem in fruntea imbunatatirilor tehnologice in acest domeniu.”

Norbert Haug, vicepresedintele Mercedes-Benz Motorsport, a adaugat: “ExxonMobil e un vechi partener al echipei de Formula 1 McLaren Mercedes. Acest parteneriat castigator si productiv se afla deja in cel de-al 15-lea an.
Intre timp, ramura noastra Mercedes Benz Motoare de Inalta Performanta, companie detinuta in intregime de catre Daimler, pune la dispozitie motoare de top V8 de 2,4 litri unui numar de trei echipe de Formula 1. ExxonMobil impreuna cu Mercedes-Benz detin o cota de 30% din piata sporturilor internationale cu motor de cea mai inalta clasa. Carburantii si lubrifiantii ExxonMobil sunt un factor decisiv in castigarea curselor.
In cei 12 ani, incepand cu 1997, Mercedes-Benz a obtinut nu mai putin de 60 de victorii datorita motoarelor ce folosesc produse ExxonMobil de cea mai inalta clasa. Asadar, ne bucuram de cea mai fructuoasa cooperare in domeniul producatorilor de masini de mare volum. In mod cert nu am fi avut asemenea rezultate fara ExxonMobil si cu aceasta ocazie vreau sa multumesc companiei noastre partenere pentru efortul continuu in dezvoltarea celor mai bune produse.”

Vodafone McLaren Mercedes ramane echipa focus pentru ExxonMobil in Formula 1, prin masinile cu numerele 1 si 2 pilotate de Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen, singurele masini care vor purta marca Mobil 1 in 2009.

Implicarea extinsa in Formula 1 va creste sansele ca tehnologia sa fie transferata de la masinile de curse la cele obisnuite.
Lansarea recenta a Mobil 1 New Life 0W-40 in Romania se doreste a fi un bun exemplu in acest sens, pentru ca asigura o performanta excelenta a motorului, potentiale beneficii legate de eficienta carburantului si motoare cu o viata mai lunga, bazate pe imbunatatirile de pe pista.
Ultimele tehnologii Mobil 1 sunt mai intai testate pe masinile de curse in Formula 1 si apoi adaptate la masinile obisnuite.

Pe langa acest parteneriat, ExxonMobil levreaza carburantii si lubrifiantii Mobil 1 catre Force India.

Dr. Vijay Mallaya, Team Principal Force India: “ExxonMobil reprezinta varful lubrifiantilor de motor de la tehnologia Mobil 1 si pana la descoperirea noilor formule de carburanti. Suntem incantati ca, odata cu semnarea parteneriatului cu Vodafone McLaren Mercedes, vom beneficia si de ajutorul ExxonMobil. Cu sprijinul Mercedes-Benz si al motorului FO 108W pentru sezonul 2009 si cu suportul tehnic oferit de ExxonMobil, vom reusi sa avansam spre pozitiile fruntase din clasament”.

Asa ca ne putem astepta in viitor ca Brawn GP sa-si continue seria de victorii care bucura fanii de Formula 1 si ca Force India sa urce ca nivel de performanta atinsa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 6 Iulie 2009