Echipajul X Riders ia startul in CN de Off Road

Echipajul X Riders ia startul in CN de Off Road
Echipajul X Riders va lua startul la Iasi Adventure Raid 2011 180 kilometri de parcurs intr-o singura zi Obiectiv: podium la clasa EXTREM
Distribuie pe Facebook

Echipajul X Riders va lua startul, in perioada 15 - 18 septembrie, la Iasi Adventure Raid. Pentru echipajul Costel Casuneanu si Maurilio Zani aceasta este a patra prezenta in Campionatul National de Off Road din 2011.

Dupa Hungarian Baja 2011, unde Costel Casuneanu si Maurilio Zani au terminat pe podium, echipajul X Riders va lua startul, in acest weekend, la Iasi Adventure Raid. "Aici am obtinut, in 2007, prima victorie din cariera in competitiile de off road la clasa OPEN. Este o cursa care mie imi place foarte mult si tocmai de aceea nu puteam sa lipsim de la start in 2011", a spus Costel Casuneanu, invingator si in editia de anul trecut la clasa EXTREM.

Daca in etapele din Campionatul Mondial de Rally Raid echipajul X Riders concureaza cu un Mitsubishi MPR 13, in Campionatul National de Off Road Costel Casuneanu si Maurilio Zani vor lua startul, ca de obicei, cu un Jeep Wrangler la clasa EXTREM. "Va fi cu siguranta o etapa solicitanta din cauza traseului foarte lung. Se parcurg aproximativ 180 km pe zi ceea ce este neobisnuit la clasa EXTREM. Tinand cont ca nu a plouat in ultima perioada ma astept ca viteza pe probe sa fie destul de ridicata. Desigur, obiectivul nostru este sa ne aparam victoria obtinuta in 2010", a mai spus Costel Casuneanu.

In Campionatul National de Off Road, Costel Casuneanu si Maurilio Zani fac echipa doar pentru al doilea an consecutiv. In primul an au obtinut 5 victorii din cinci participari, iar in 2011 au in palmares o victorie si un loc secund. "Tinand cont de lungimea traseului mai mult ca sigur ca vom termina probele seara tarziu. Navigatia pe timp de noapte este mai dificila, dar nu cred ca vor fi probleme din acest punct de vedere. Costel are incredere in mine si acest lucru este cel mai important", a spus Maurilio Zani, copilotul echipajului X Riders.

Iasi Adventure Raid 2011, etapa a sasea din Campionatul National de Off Road, este programat in perioada 15 - 18 septembrie 2011. In prima zi, joi 15 septembrie, sunt programate inscrierile, iar cursa se va desfasura in zilele de vineri, sambata si duminica pe probele specialele din Moldova.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 15 Septembrie 2011