Edwin Keleti si Victor Ponta, cea mai buna performanta romaneasca in mondial dupa 1990

Edwin Keleti si Victor Ponta, cea mai buna performanta romaneasca in mondial dupa 1990
Edwin Keleti si Victor Ponta au incheiat etapa de Campionat Mondial Raliul Spaniei 2009 pe pozitia a 28-a in clasamentul general si pe locul 4 la R3. Aceasta este cea mai buna performanta dupa 1990 a unui echipaj cu licente romanesti in aceasta competitie mondiala.
Distribuie pe Facebook

Aflati la prima iesire pe scena internationala a raliurilor, Edwin si Victor au reusit un parcurs constant cu Renault-ul Clio R3 Maxi EVO, care le-a adus un rezultat multumitor.

EDWIN KELETI: “A fost fabulos tot ceea ce ni s-a intamplat in saptamana in care am stat in Spania. Am facut doua zile intense de recunoasteri, am parcurs trei zile de concurs cu cate sase probe speciale pe zi si totul a functionat perfect! Le multumesc echipei tehnice condusa de George Grigorescu, lui Adrian Berghea pentru implicare, inginerilor de la Renault Sport care ne-au oferit sprijin pentru setarile masinii. Totul a fost fabulos: traseul pe care am concurat, nivelul de pilotaj cerut, pneurile Pirelli care si-au facut datoria ireprosabil, organizarea, spectatorii si sa nu uitam potentialul enorm al acestei masini. Suntem obositi dar extrem de fericiti de deznodamantul acestei curse care ne-a dat posibilitatea sa ne masuram fortele cu elita pilotajului mondial. Toate probele speciale au fost extraordinare si sunt foarte multumit de cum am mers pe a treia speciala din ultima zi, cand am reusit sa dam tot ce-am putut si sa batem timpii liderilor la R3 din clasament. Nu in ultimul rand, vreau sa le multumesc celor care ne-au sustinut de acasa, partenerilor nostri din campionatul intern care au facut ca visul de a participa in mondial sa devina realitate: Rin Grand Hotel Bucuresti, Renault Romania, TI Suerom-dealer Renault Cluj, Pirelli si Aauto Equip.”

VICTOR PONTA: “Ca sa parafrazez un citat aparut in Romania cat am fost noi in Spania: am plecat ministru si m-am intors copilot! Dupa rezultatul obtinut pot sa consider aceasta afirmatie adevarata! Sunt foarte fericit si mandru de cum ne-am descurcat, de Edi care a mers fara greseala pe cele 2000 sau 3000 de viraje din Spania. Raman insa cu un gust amar legat de momentul in care vom ajunge sa vedem si la noi atata pasiune pentru acest sport cata am vazut acolo.”

Edwin Keleti si Victor Ponta au participat la RallyRACC Catalunya-Costa Daurada Rallye de Espana, penultima etapa a Campionatului Mondial de Raliuri, in perioada 2-4 octombrie. La start s-au inscris 60 de echipaje.

Invingatorul editiei 2009 a Raliului Spaniei a fost Sebastien Loeb –Citroen, urmat de coechipierul sau Dani Sordo. Pe trei a sosit pilotul Ford Mikko Hirvonen.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 6 Octombrie 2009