Final de sezon in Formula 3 Italiana si pentru Robert Visoiu

Final de sezon in Formula 3 Italiana si pentru Robert Visoiu
In acest week-end, pe circuitul de la Monza, se va desfasura ultima etapa din sezonul 2012 al Formulei 3 Italiene. Va fi ultima aparitie a lui Robert Visoiu intr-o cursa oficiala anual acesta. Traseul, aflat in imediata apropiere a orasului Milano, este unul pe care, in urma cu o luna si jumatate, Robert a reusit sa se claseze in puncte, cu un loc 7, in cursa a doua din seria GP3.
Distribuie pe Facebook

Pilotul Ghinzani are de partea sa si experienta acumulata in 2011 in Formula Abarth. In prima cursa de la Monza, Robert a luat startul de pe locul 5 si a incheiat al 19-lea. In cea de a doua alergare situatia s-a schimbat complet - a plecat al 4-lea din grila si a terminat pe pozitia secunda, acesta fiind unul dintre cele trei rezultate de podium reusite in Formula Abarth.

Monza este un traseu relativ simplu, dar foarte rapid. Exista trei sectiuni care solicita in mod particular pneurile: prima sicana, care este caracterizata de o puternica franare in coborare, virajele Ascari, cu cateva schimbari rapide de directie si faimoasa Parabolica, un viraj larg, care supune pneurile unor forte laterale puternice. In afara acestor viraje solicitante, Monza are si cele mai rapide linii drepte.

"In week-end se anunta o vreme buna. A fost intunecat in ultimele doua zile la Milano, dar sper sa nu ploua in zilele de cursa, pentru a putea creiona o setare optima in antrenamentul oficial. Avantajul meu la Monza este ca stiu foarte bine circuitul si in plus informatiile stranse in GP3, acum cateva saptamani, sunt inca valabile si proaspete. Cred ca experienta din GP3 o sa ma ajute in cursele de Formula 3, pe un traseu ce necesita o forta de apasare scazuta", a declarat Robert Visoiu.

Dupa etapa de la Monza, tanarul de 16 ani va incepe testele pentru sezonul 2013 din GP3. Pe 24 si 25 octombrie va fi prezent la Jerez, in Spania, unde va testa cu teamul Lotus GP, iar pe 6 si 7 noiembrie va merge la Estoril, in Portugalia, pentru o sesiune alaturi de cei de la MW Arden, grupare la care este co-proprietar pilotul de Formula 1 Mark Webber.

Inaintea ultimei etape din Formula 3 Italiana, Robert Visoiu este pe locul 9 in clasamentul general, cu 76 de puncte si o victorie, obtinuta la Mugello. Robert este al 6-lea in clasamentul debutantilor. Week-endul de la Monza va incepe vineri, de la ora 10.00, cu antrenamentele oficiale. In aceeasi zi se vor desfasura doua manse de calificari, de la ora 14.50, respectiv 15.15.

Mai multe informatii in timp real despre participarea lui Robert Visoiu la Monza puteti gasi pe site-ul sau personal www.robertvisoiu.ro sau pe www.pmracing.ro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 18 Octombrie 2012