Franele de calitate, secretul timpilor mai buni in cursele de camioane

Franele de calitate, secretul timpilor mai buni in cursele de camioane
Federal-Mogul continua cooperarea reusita din anii trecuti si furnizeaza echipei de curse Buggyra piese de franare Ferodo si in acest sezon.
Distribuie pe Facebook

Campionatul european al curselor de camioane FIA a inceput in weekendul 24 – 25 mai, atunci cand a avut loc prima cursa din acest sezon, pe circuitul de curse Misano, din Italia. Echipa de curse Buggyra, una dintre participante, se bazeaza si in 2014 pe piesele de franare Ferodo furnizate de Federal-Mogul. Cooperarea a inceput in 2012, atunci cand Federal-Mogul a furnizat echipei Buggyra discuri de frana spate standard, precum si placute de frana fata si spate, iar in anul urmator, a dezvoltat placute de frana speciale.

Franele cu functionalitate imbunatatita le permit pilotilor Buggyra sa franeze mai tarziu si mai intens, chiar si la temperaturi extreme, soferii putand sa mentina viteze mai mari, pentru o perioada mai lunga de timp. Ambii piloti Buggyra pot obtine timpi mai buni decat in sezoanele anterioare, in mare parte datorita acestor piese.

„Colaborarea cu Federal-Mogul este esentiala pentru noi. Am dezvoltat impreuna o placuta de frana speciala in sezonul trecut, care poate functiona chiar si la temperaturi foarte mari. Aceasta l-a ajutat pe David Vrecky, unul ditre pilotii Buggyra, sa continue cursa, in ciuda unor dificultati la sistemul de racire a franelor. Piesa s-a dovedit esentiala pentru a castiga puncte. David nu a fost nevoit sa se retraga din cursa si a reusit sa o termine”, a afirmat Robin Dolej, director tehnic al echipei de curse Buggyra.

Franele de calitate, secretul timpilor mai buni in cursele de camioane

Ferodo este líder in ceea ce priveste inovatia pe segmentul produselor de franare, iar relatiile stranse de cooperare cu producatorii de autovehicule si echipele de curse din intreaga lume, precum Buggyra, ne-au ajutat sa ne consolidam aceasta pozitie de-a lungul timpului. Suntem convinsi ca Ferodo va ramane prima alegere atunci cand vorbim de produse de franare”, spune Corneliu Preda, Federal-Mogul Sales Manager Romania. “Federal-Mogul inoveaza in continuare pe piata aftermarket, unde compania ofera o gama larga de produse de franare sub marcile Ferodo si Beral”

Federal-Mogul si-a extins cooperarea cu Buggyra an de an. La inceputul lui 2014, Federal-Mogul a furnizat echipei Buggyra cateva componente pentru testare in timpul legendarului Raliu al Dakarului, astfel incat sa poata oferi acesteia o serie de componente si in anii urmatori. Anul trecut, Federal-Mogul a organizat finala evenimentului „Mecanicul anului”, in Centrul tehnologic al echipei Buggyra, unde finalisti din sapte tari europene au efectuat o interventie de service cronometrata asupra sistemului de franare de la un camion de curse Buggyra, care este condus de David Vrecky, unul dintre cei mai buni piloti de camioane din Europa.

Despre Federal-Mogul

Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) este o companie de top la nivel global in domeniul productiei si distributiei de piese si servicii pentru fabricantii si operatorii de service din intreaga lume, atat pe piata automobilelor si echipamentelor pentru vehicule comerciale usoare, medii si grele, navale, feroviare si aerospatiale, cat si pe piata energetica sau industriala. Produsele companiei contribuie la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2 si cresc siguranta vehiculelor.

Franele de calitate, secretul timpilor mai buni in cursele de camioane

Federal-Mogul opereaza pe doua segmente independente de piata, fiecare dintre acestea avand un CEO ce raporteaza Consiliului Director Federal-Mogul.

Divizia Federal-Mogul Motorparts vinde si distribuie un portofoliu larg de produse prin intermediul a peste 20 dintre cele mai recunoscute marci de pe piata aftermarket globala a autovehiculelor, in timp ce deserveste si echipamente originale catre producatorii de vehicule. Marcile aftermarket ale companiei includ sistemele de aprindere* BERU®; bujiile, stergatoarele si filtrele Champion®; produse pentru motoare AE®, Goetze®, Glyco®, Nüral® si Payen®; piese pentru directie si suspensie MOOG®; si produse pentru franare Ferodo®, Wagner®, Beral®, Necto®, Duron® si Abex®.

Divizia Federal-Mogul Powertrain proiecteaza si produce componente OE pentru sisteme de propulsie si produse de protectie a sistemelor pentru autoturisme, autovehicule grele, aplicatii industriale si de transport.

Federal-Mogul a fost fondata in Detroit in anul 1899. Compania are 44.300 de angajati in 33 tari, avand sediul central in Southfield, Michigan, Statele Unite.

*BERU este o marca comerciala inregistrata a BorgWarner Ludwigsburg GmbH.

Franele de calitate, secretul timpilor mai buni in cursele de camioane

Distribuie pe Facebook
mai multe