Ghinion pentru Robert Visoiu la Hungaroring

Ghinion pentru Robert Visoiu la Hungaroring
Distribuie pe Facebook

Etapa cu numarul 6 din seria GP3 s-a alergat pe circuitul maghiar Hungaroring. In cursa principala, de sambata, Robert Visoiu a terminat pe pozitia a 12-a. Pilotul Jenzer Motorsport a incheiat al 11-lea sesiunea de calificari, dar a ratat startul, in mod atipic pentru el si in primul tur a cazut pana pe locul 15. La scurt timp, tanarul de 16 a profitat de un incident petrecut in fata sa si a avansat pe 13. Dupa alte cateva tururi, la capatul liniei de start sosire, Robert a atacat si a obtinut pozitia lui Tio Ellians. Astfel, Visoiu a incheiat intrecerea maghiara pe 12, pe un traseu pe care anul acesta a urcat de doua ori pe podium, in Formula 3 Italiana.

"La start, eu si colegul meu Patric Niederhauser am avut probleme de supraincalzire. Temperatura apei a urcat la 100 de grade Celsius, iar motorul a intrat in modul safe. Asta inseamna ca a fost limitata la 4000 de ture. Dupa cateva tururi totul a revenit la normal", a declarat Robert Visoiu dupa prima alergare.

Duminica dimineata Robert a avut parte de o noua cursa dezarmanta. Prima problema a aparut in turul de formare a grilei, cand Robert s-a rasucit si a lovit cu spatele monopostului o bariera de protectie de pe margine. In conditiile in care asfaltul era ud dupa ploaia de dimineata, dar in curs de uscare, inaintea startului, pilotul Jenzer a decis sa schimbe pneurile de ploaie cu unele de uscat. A schimbat gumele, dar a trebuit sa schimbe si aripa spate, avariata dupa incident. Operatiunea l-a costat un tur, imposibil de recuperat la revenire. Robert Visoiu a terminat cursa pe locul 22 si ramane pe 13 in clasamentului general, cu 22 de puncte.

"La boxe a trebuit sa schimbam si aripa. La revenire m-am inteles bine cu slick-urile, am avut un ritm bun, dar a fost imposibil sa recuperez", a spus Robert dupa cursa a doua.

Urmatoarea etapa din GP3 se va desfasura la inceputul lunii septembrie, in Belgia, la Spa Francorchamps. Saptamana viitoare, Robert Visoiu va concura intr-o noua etapa din Formula 3 Italiana, pe Red Bull Ring, in Austria.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 30 Iulie 2012