Mihai Marinescu a castigat prima cursa de la Monza

Mihai Marinescu a castigat prima cursa de la Monza
Pornind din pole-position, Mihai Marinescu a facut o cursa exceptionala reusind sa revina pe locul 1 dupa ce initial a pierdut pozitia in fata lui Alex Brundle. Datorita victoriei din prima cursa a weekendului de la Monza, pilotul brasovean a urcat patru pozitii in clasamentul general al Formulei 2 si se afla pe locul 4.
Distribuie pe Facebook
O zi excelenta pe unul din cele mai rapide circuite din lume, asa se poate rezuma a doua zi din a saptea etapa a sezonului. In calificarile de dimineata, Mihai a stabilit timpul de referinta si a plecat din pole position pentru prima data in acest sezon. A urmat apoi prima sicana si virajul Biassono unde Mihai a pierdut locul 1 in favoarea lui Alex Brundle. Britanicul a condus cursa pana in turul doi, cand Mihai l-a depasit si ulterior a reusit sa se distanteze fara probleme. Din cele 21 de tururi, cat a masurat prima cursa de la Monza, Mihai a fost la conducere 19 tururi oferind un adevarat regal pe circuitul unde a acumulat cei mai multi kilometri de-a lungul carierei.
Pilotul roman a fost insotit pe podium de Mirko Bortolotti, favoritul local, si Alex Brundle.
Mihai Marinescu #9 : "Din pacate nu m-am putut bucura pe deplin de victoria de astazi pentru ca pe podium am simtit ca sunt primul roman care castiga in Formula 2. Nu am putut auzi imnul Romaniei, desi acesta este cel mai important moment de pe podium. Le multumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje dupa obtinerea pole-positionului si dupa aceasta mult dorita victorie. Maine vom concura in cea de a 14 cursa a sezonului si a doua de la Monza (in fiecare weekend din F2 se desfasoara doua curse), iar eu sper intr-o zi la fel de buna ca cea de astazi".

Victoria lui Mihai de la Monza reprezinta cel mai bun rezultat din sportul cu motor romanesc pe patru roti.

Credit foto: Formula 2

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 3 Octombrie 2011