Mihai Marinescu - pe locul 4 la jumatatea sezonului

Mihai Marinescu - pe locul 4 la jumatatea sezonului
Dupa weekend-ul de la Spa-Francorchamps, Mihai Marinescu si-a pastrat locul patru in clasamentul general al Formulei 2. Brasoveanul a facut tot posibilul ca in cursa a doua sa isi schimbe ghinionul din calificarile de duminica, cand nu si-a putut termina cel mai rapid tur din pricina unei iesiri in decor. Ploaia a fost cea care a determinat soarta cursei in care Mihai a fost clasat al 12-lea.
Distribuie pe Facebook

Cu aproximativ o ora si jumatate inainte de startul cursei, ploaia a pus stapanire pe circuitul de la Spa-Francorchamps. Cantitatea de apa de pe circuit si faptul ca a continuat sa ploua si la ora la care era programat startul i-a determinat pe comisarii FIA sa aplice procedura startului in spatele safety car-ului.

Mihai a pornit in cursa de pe locul 13 al grilei si era determinat sa depaseasca cat mai mult in primele tururi. Dupa un tur, imediat dupa intrarea safety car-ului la boxe, chiar in primul viraj, pilotul bulgar Plamen Kralev, din pricina lipsei de vizibilitate, a lovit in spate monopostul pilotat de brasovean. In urma impactului, monopostul lui Mihai a intrat intr-un tete-a-queue si a pierdut pozitii importante. La finalul turului doi era clasat al 15-lea. Au urmat tururi in care a izbutit sa depaseasca patru masini, iar in turul in care s-a oprit cursa se afla pe locul 8.

Comisarii au decis sa opreasca cursa din pricina cantitatii mari de apa de pe circuit si a incidentelor ce au avut loc in turul patru. Dupa ce cursa a fost intrerupta, pilotii s-au reasezat pe grila asteptand reluarea cursei. Conditiile meteo au determinat comisari ca dupa minute bune de asteptare - timp in care pilotii au fost intrebati daca pot concura in acele conditii - sa decida incheierea cursei. Cu alte cuvinte, cursa nu s-a mai reluat, iar clasamentul a fost stabilit potrivit regulamentului FIA: in situatii in care nu se mai poate relua cursa, clasamentul este intocmit in urma clasarilor din penultimul tur inaintea turului in care se decide intreruperea cursei. In situatia de la Spa este vorba despre turul trei. In acel moment, Mihai ocupa locul 12 in clasament.

Dupa weekendul de pe circuitul care are in componenta celebrul Eau Rouge (zona care incepe cu un viraj de stanga in coborare urmat imediat de unul de dreapta si de urcarea care se termina brusc cu un viraj de stanga - viteza lui Mihai la intrarea in Eau Rouge este de 270 km/h - pista uscata, in timp ce viteza cea mai scazuta din aceasta zona este de 246 km/h), Mihai Marinescu isi pastreaza locul 4 in clasamentul general.

Urmatorul weekend al Formulei 2 este programat in perioada 13-15 iulie la Brands Hatch in Marea Britanie. Pana atunci, Mihai va reveni in Romania astazi, luni 25 iunie, urmand sa ajunga pe Aeroportul Otopeni in jurul orei 13:30.


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 25 Iunie 2012