Mihai Marinescu - podium pe Circuit de Catalunya

Mihai Marinescu - podium pe Circuit de Catalunya
Pornind de pe a patra pozitie a grilei de start pe un circuit in care este foarte dificil sa depasesti, Mihai Marinescu a izbutit sa termine pe locul trei. Brasoveanul a trecut de spaniolul Miki Monras inca din primul tur si a facut o cursa constanta la finalul careia si-a trecut in palmares cel de-al patrulea podium din acest sezon. In clasamentul general, Mihai Marinescu incheie sezonul pe locul cinci.
Distribuie pe Facebook
In aceasta dimineata, pilotul de la poalele Tampei si-a imbunatatit cu peste o secunda timpul din prima sesiune de calificari de pe Circuit de Catalunya si, comparativ cu ziua de ieri, a urcat o pozitie, luand startul de pe patru. Calificarile pentru ultima cursa au fost atat de stranse in top patru, incat intre locul patru si locul doi au fost doar 42 miimi de scunda. Increzator in fortele proprii, desi nu cunoaste atat de bine pista catalana, Mihai Marinescu a avut un start foarte bun si in prima parte a primului tur a izbutit sa il depaseasca pe Miki Monras, ocupantul locului trei de pe grila de start. Au urmat 21 de tururi in care a stiut cum sa se distanteze de spaniol pentru a-si conserva pozitia si a trecut linia de sosire al treilea, fiind devansat de Mirko Bortolotti si de catalanul Ramon Pineiro.
Dupa locul cinci din prima cursa si locul trei in cea de-a doua, Mihai Marinescu a acumulat la Barcelona 25 de puncte si incheie sezonul cu 138 de puncte. Din pacate, din pricina problemelor tehnice si a unor incidente de cursa, din cele 16 curse desfasurate in aceasta stagiune (doua/weekend) brasoveanul a punctat doar in 11.
Mihai Marinescu: "Imi pare foarte rau pentru prima parte a sezonului, pentru ca am demonstrat de la Red Bull Ring incoace ca pot termina pe podium. Cred ca, daca nu as fi avut dificultatile de la inceput, as fi putut sa imi ating obiectivul de a termina sezonul in top trei. Sunt foarte fericit pentru acest podium din Catalunya. Nu am vrut sa risc inca din primul viraj, asa ca am franat mai devreme, insa ulterior am vazut ca am spatiu si era clar ca sunt mai rapid decat Monras. Vreau sa le multumesc tuturor celor care m-au sprijinit in acest sezon, pentru ca fara ei nu as fi ajuns aici. M-am bucurat foarte tare cand la iesirea de la boxe am vazut bannerul facut de fanii romani care au venit sa asiste la cursa de pe Circuit de Catalunya. Le multumesc, este impresionant sa vezi ca oamenii te incurajeaza".
Clasament Cursa 2 - Barcelona, a 16-a din sezon

1. Mirko Bortolotti, 22 Laps

2. Ramon Pineiro, +8.073s

3. Mihai Marinescu, +11.782s

4. Miki Monras, +13.008s

5. Alex Brundle, +25.133s

6. Kelvin Snoeks, +25.977s

7. Christopher Zanella, +27.201s

8. Mikkel Mac, +28.002s

9. Jack Clarke, +39.918s

10. Benjamin Lariche, +39.698s

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 31 Octombrie 2011