Mihai Marinescu, victorie pe unul din cele mai vechi circuite din lume

Mihai Marinescu, victorie pe unul din cele mai vechi circuite din lume
Mihai Marinescu a castigat cea de-a doua cursa a Formulei 2 programata pe circuitul britanic Brands Hatch. Pilotul brasovean a pornit din pole position si a izbutit sa isi conserve prima pozitie de-a lungul tuturor celor 28 de tururi.
Distribuie pe Facebook
Datorita victoriei din cea de-a 10-a cursa a sezonului, Mihai a urcat pe locul 3 in clasamentul general al competitiei considerata pepiniera pentru Formula 1. Mihai Marinescu a castigat cursa de la Brands Hatch incheind o zi excelenta pe circuitul britanic, dupa ce dimineata a stabilit cel mai rapid tur de circuit cu o masina de Formula 2 - 1min14sec171.

Pornind din pole position pilotul brasovean a reusit sa ia un start excelent chiar daca acea pozitie este in partea inclinata a pistei. Tur dupa tur Mihai si-a marit avantajul fata de Zanella, insa cu 17 tururi inainte de final safety car-ul intra pe pista dupa ce in turul precedent Matheo Tuscher a iesit in decor. La reluarea cursei brasoveanul si-a aratat experienta si a izbutit sa se distanteze iarasi de ocupantul locului doi Christopher Zanella.

Dupa incheierea celor 28 de tururi Mihai Marinescu a trecut linia de sosire cu un avantaj de 3sec887 si a facut ca pe circuitul de langa Londra sa rasune imnul Romaniei.
Urmatoarea etapa din Formula 2 se va desfasura weekendul viitor (20-22 iulie) pe circuitul francez Paul Ricard.
Mihai Marinescu: "Ma bucur ca am castigat la Brands Hatch a fost o zi excelenta si mi-as dori ca pneurile sa se comporte si la etapele urmatoare cum s-au comportat in calificarile si cursa de azi (duminica 15 iulie). Am urcat o pozitie in clasamentul general si acum sunt la doar un punct de locul doi, cursa aceasta fiind practic ce aveam nevoie pentru relansarea campionatului. Sper ca si la Paul Ricard sa acumulez puncte care sa imi aduca avantaje in clasamentul general."
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 16 Iulie 2012