MINI obtine al patrulea titlu la Dakar, editia 2015

MINI obtine al patrulea titlu la Dakar, editia 2015
  • Nasser Al-Attiyah (Qatar) si Mathieu Baumel (Franta) au triumfat cu MINI ALL4 Racing
  • Podium completat pentru MINI de Krzysztof Holowczyc (Polonia) - Xavier Panseri (Franta) clasati pe pozitia a treia
  • Patru MINI ALL4 Racing printre cele mai rapide cinci masini.
Distribuie pe Facebook

MINI a reusit un nou succes in Raliul Dakar. Dupa mai bine de 9.000 de kilometri parcursi prin Argentina, Chile si Bolivia, MINI a castigat, pentru a patra oara consecutiv, cel mai dificil raliu din lume. Nasser Al-Attiyah (Qatar) si Mathieu Baumel (Franta) au trecut linia de sosire din capitala Argentinei, Buenos Aires, in calitate de castigatori dupa o prestatie in forta.

"Anul trecut, cand am fost pe podium, am promis ca voi reveni pentru a castiga si iata ca sunt aici", a declarat Al-Attiyah. "A fost foarte dificil sa fiu lider inca de la inceputul competitiei si sa continuu sa ocup aceasta pozitie pe o perioada indelungata. Acest lucru s-a datorat si faptului ca am avut o competitie foarte dificila. Sunt foarte fericit pentru acest rezultat mare si vreau sa multumesc tuturor, sa-i felicit pe toti mecanicii si echipa pentru munca deosebita pe care au depus-o de-a lungul acestor doua saptamani. MINI ALL4 Racing este o masina incredibila si a fost foarte placut sa o pilotez."

MINI Dakar 2015

"Castigarea Raliului Dakar 2015 de catre Nasser Al-Attiyah la comenzile unui MINI ALL4 Racing este continuarea povestii de succes MINI intr-una dintre cele mai dificile curse din motorsport", a declarat vicepresedintele executiv MINI, Jochen Goller. "As vrea sa-l felicit si pe el, si echipa lui pentru aceasta realizare fantastica, de care comunitatea MINI existenta la nivel global este foarte incantata."

Participantii la Dakar s-au confruntat cu provocari neprevazute pe traseul dificil ce a pornit si s-a incheiat la Buenos Aires (Argentina) via Iquique (Chile) si Uyuni (Bolivia). De la macadamul raliurilor clasice din Argentina si drumurile montane virajate din Anzii Boliviei, la altitudini de pâna la 4.500 de metri si pâna la aridul si canicularul Desert Atacama din Chile, cu dune mari si nisip fin, Raliul Dakar a testat, deopotriva, limitele oamenilor si ale masinilor. Pilotii si navigatorii lor au fost obligati sa ramâna concentrati pe parcursul întregii competitii.

Per total, MINI ALL4 Racing a triumfat in 11 dintre cele 13 etape ale acestui Dakar. Cinci dintre acestea au fost duble pentru MINI. Nu mai putin de patru MINI ALL4 Racing s-au clasat în Top 5 in clasamentul general.

MINI Dakar 2015

Pe podiumul competitiei, echipajul Al-Attiyah - Baumel a fost insotit de tandemul Krzysztof Holowczyc (Polonia) - Xavier Panseri (Franta), ocupantul locului al treilea, in timp ce Erik van Loon (Olanda) - Wouter Rosegaar (Olanda) a incheiat pe pozitia a patra la prima participare in Dakar cu MINI ALL4 Racing. Rusii Vladimir Vasilyev si Konstantin Zhiltsov - câstigatorii editiei 2014 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country cu MINI ALL4 Racing - au încheiat pe locul al cincilea. Aidyn Rakhimbayev (Kazahstan) si Anton Nikolaev (Rusia) au terminat în Top 10, asigurându-si locul al noualea. Noua dintre cele zece MINI ALL4 Racing înscrise în competitiei au ajuns si la linia de sosire din Buenos Aires.

MINI Dakar 2015

Raliul Dakar 2015, clasament final

1. Al-Attiyah - Baumel (MINI ALL4 Racing) 40h32:25

2. De Villiers - Von Zitzewitz 41h07:59

3. Holowczyc - Panseri (MINI ALL4 Racing) 42h04:26

4. Van Loon - Rosegaar (MINI ALL4 Racing) 43h34:17

5. Vasilyev - Zhiltsov (MINI ALL4 Racing) 43h45:06

9. Rakhimbayev - Nikolaev (MINI ALL4 Racing) 44h41:09

12. Garafulic - Palmeiro (MINI ALL4 Racing) 46h00:34

13. Zhou - Schulz (MINI ALL4 Racing) 46h07:49

17. Terranova - Graue (MINI ALL4 Racing) 47h39:19

21. Schott - Schmidt (MINI ALL4 Racing) 49h51:23

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (44) Poze MINI Dakar 2015
mai multe