Modelele Cruze pregatite pentru debutul WTCC in SUA

Modelele Cruze pregatite pentru debutul WTCC in SUA
Vacanta de vara s-a incheiat pentru WTCC, iar cel mai important campionat de turisme din lume este gata sa faca o prima vizita de referinta in Statele Unite.
Distribuie pe Facebook
Pista de curse din Sonoma, cu o lungime de 4.025 km, situata in regiunea vinicola de langa San Francisco, va reprezenta o oportunitate unica pentru fanii americani ai curselor auto sa descopere acest campionat, aflat in rapida dezvoltare la nivel global.
Comunitatea WTCC si echipa Chevrolet au asteptari foarte mari, dat fiind ca aceasta va fi prima oara cand modelele Cruze participa la o competitie in S.U.A. si pentru ca exista o probabilitate extrem de mare ca Chevrolet sa castige, pentru a treia oara la rand, titlul la categoria Constructori.
Pentru a atinge acest obiectiv mult ravnit, echipa Chevrolet va trebui sa obtina in California cu 42 de puncte mai mult decat BMW si cu 37 de puncte mai mult decat SEAT. Punctajul maxim acordat la categoria Constructori este de 95 per weekend.
Al noualea eveniment al anului este programat pentru inceputul ultimei perioade a sezonului, dupa S.U.A. urmand numai trei runde: Japonia, China si Macao.
In afara de titlul la categoria Constructori, cei trei piloti Chevrolet ocupa primele locuri in clasamentele pilotilor. Yvan Muller, actualul campion mondial, i-a surclasat pe colegii sai Rob Huff si Alain Menu cu 17, respectiv 37 de puncte. Lupta pentru primul loc va continua cu siguranta pana la ultima cursa.
DECLARATII

Yvan Muller: "Ma bucur sa ma intorc pe pista dupa vacanta de vara. De fapt, in ultimele doua saptamani am participat la curse, dar pe bicicleta. M-am antrenat temeinic pentru Cursa de ciclism de 24 de ore de la Le Mans, desfasurata la sfarsitul lunii august, dar lucrurile nu au mers foarte bine. Ne-am inscris ca o echipa de doi ciclisti dar, din nefericire, ne-am retras dupa aproape noua ore, dupa ce coechipierul meu a suferit un accident. Nu am putut sa termin cursa singur."
"Acum este momentul sa ma gandesc la Sonoma. Cu siguranta, desfasurarea campionatului WTCC in America este un eveniment major si toata lumea este entuziasmata. Eu sunt extrem de nerabdator, pentru ca sunt un mare fan al Statelor Unite si al culturii si modului de viata american."
"Nu am fost niciodata la Sonoma, deci nu pot spune mare lucru despre pista. Voi aborda aceasta runda ca intotdeauna - incercand sa fac tot ce pot. Suntem pe ultima suta de metri a campionatului si lucrurile incep sa devina serioase."
Rob Huff: "Am profitat de ocazia oferita de aceasta vacanta lunga pentru a ma casatori. Este un moment important in viata unei persoane, asa ca in ultimele saptamani m-am concentrat pe viata personala. Vom pleca in luna de miere in ianuarie, dupa terminarea campionatului."
"Prioritatea este acum cursa, iar aceasta ultima parte a campionatului va fi decisiva. Prima noastra oprire va fi la Sonoma. Sunt pentru prima oara in Statele Unite ale Americii si este extraordinar, fiind tara de origine a marcii Chevrolet, deci trebuie sa ne prezentam in cea mai buna forma."
"Ca si colegii mei, n-am mai participat niciodata la o cursa in Sonoma, dar ne-am concentrat asupra informatiilor, simularilor si filmelor. Pare un circuit grozav si abia astept sa ajung acolo."
Alain Menu: "Pista din Sonoma este un teritoriu necunoscut pentru mine. Stiu doar ca este o pista de curse naturala, care poate fi comparata cu Spa sau Brno din Europa, si aceasta este o veste buna pentru mine, pentru ca imi place foarte mult acest tip de circuit. N-am vizitat niciodata Coasta de Vest a Statelor Unite, asa ca sunt nerabdator sa explorez si sa descopar San Francisco si regiunea vinicola."
"Cat priveste campionatul, sunt inca in postura de a aspira la titlu si nu ma voi da batut, desi trebuie ca Yvan si Rob sa aiba ghinion la un moment dat pentru ca eu sa am o sansa reala."
Ron Hartvelt: "Este de la sine inteles ca, dat fiind faptul ca autovehiculele si echipamentele au fost aduse in Statele Unite ale Americii direct din Brazilia, nu s-a intamplat mai nimic intre cele doua curse. Nu s-au facut teste si aproape toata echipa a profitat de aceasta ocazie pentru a se destinde. Autovehiculele nu au suferit prea multe defectiuni in Curitiba, astfel incat n-a fost nevoie sa aducem decat piesele necesare. Vom beneficia, de asemenea, de cateva imbunatatiri in Statele Unite."
"Am putut aduna cateva informatii utile in legatura cu Sonoma si am efectuat multe simulari. Cred ca avem o baza de pornire favorabila in ceea ce priveste configuratia autovehiculelor. Ce stim cu siguranta este ca Sonoma este o pista cu multe provocari, cu multe viraje extrem de solicitante, astfel incat vom acorda o atentie sporita pneurilor."
Eric Neve: "Primul eveniment WTCC in Statele Unite ale Americii va fi cu siguranta un moment inedit pentru campionat, care-si confirma talia mondiala, dar si pentru echipa Chevrolet, care va concura pentru prima data in tara de origine a marcii noastre. Este intotdeauna o oportunitate excelenta pentru a prezenta modelul Cruze ca pe un autovehicul de talie mondiala."
"Fanii americani vad curse de masini de serie, dar sunt sigur ca vor fi incantati de WTCC si de toata actiunea din jurul acestui campionat. Sunt curios sa vad cum vor reactiona. Nu sunt obisnuiti sa vada aceste modele intr-o cursa, insa vor avea surpriza de a vedea concurand modele Chevrolet si Ford familiare."
"Matematic, putem obtine titlul la categoria Constructori la Sonoma. Ar fi extraordinar daca am obtine cel de-al treilea titlu consecutiv de campioni mondiali in tara de origine a marcii."
PROGRAMUL SONOMA (ora locala = CET-9)

Vineri, 21 septembrie 2012
13:45 - 14:15 (22:45-23:15 CET) Teste

Sambata, 22 septembrie 2012
09:00-09:30 (18:00-18:30 CET) Antrenament liber 1
11:30-12:00 (20:30-21:00 CET) Antrenament liber 2
14:15-14:50 (23:15-23:50 CET) Calificari

Duminica, 23 septembrie 2012
09:00-09:15 (10:00-18:15 CET) Incalzire
12:15-12:40 (21:15-21:40 CET) Prima cursa (13 tururi = 52,325 km) (Start lansat)
13:30-13:55 (22:30-22:55 CET) A doua cursa (13 tururi = 52,325 km) (Start de pe loc)

SONOMA WTTC - Program TV
In Europa, calificarile, incalzirea si cursele vor fi difuzate live pe canalul tv Eurosport International.
CLASAMENTUL PILOTILOR WTCC DUPA 16 ETAPE DIN 24
1. Muller (Chevrolet), 287; 2. Huff (Chevrolet), 270; 3. Menu (Chevrolet), 250; 4. Tarquini (SEAT), 162; Coronel (BMW), 150; *13. McDowall (Chevrolet), 36;* 15. Nykjaer (Chevrolet), 20;* 17. Rydell (Chevrolet)
CLASAMENTUL CONSTRUCTORILOR WTTC DUPA 16 ETAPE DIN 24
1. Chevrolet, 673 puncte; 2. BMW, 430; 3. SEAT, 425.
PARTICIPAREA CHEVROLET LA CURSELE DIN INTREAGA LUME
Statele Unite ale Americii: Inaintea celei de-a 27-a runde a sezonului, programate pentru week-end-ul acesta in Chicago, patru piloti Chevrolet sunt in primii 10 in clasamentul general al Campionatului NASCAR Sprint: Jimmie Johnson ocupa locul al doilea in momentul de fata, Tony Stewart locul 3, Dale Earnhardt locul 7 si Kevin Harvick locul 9. Mai multe informatii pot fi gasite pe pagina de internet www.nascar.com.
Argentina: Inaintea celei de-a 9-a runde a sezonului, programate pe 30 septembrie in Rio Cuarto, pilotii Chevrolet YPF Agustin Canapino si Christian Ledesma ocupa in momentul de fata pozitiile a 10-a si, respectiv, a 13-a in clasamentul campionatului Super TC 2000. Mai multe informatii pe pagina de internet www.super-tc2000.com.ar.
Scandinavia: Ultima runda a campionatului STCC si cea decisiva, care va avea loc pe 21-22 septembrie in Solvalla (Suedia), ii are in prim-plan pe cei doi piloti Chevrolet Motorsport Suedia ca principalii pretendenti la titlu. Rickard Rydell conduce la puncte (234), fiind inaintea lui Michel Nykjaer (225), dar danezul este in fata suedezului la capitolul victorii (cinci la trei). Mai multe informatii pe www.stcc.ee.
Distribuie pe Facebook
mai multe