Nissan GT-R LM NISMO: Totul despre masina de curse cu 1.250 CP si tractiune fata

Nissan GT-R LM NISMO: Totul despre masina de curse cu 1.250 CP si tractiune fata
  • Nissan publica noi informatii despre prototipul GT-R LM NISMO
  • Modelul japonez va putea fi urmarit in actiune chiar luna viitoare
  • Pachetul tehnic include 1.250 cai putere si... tractiune fata
Distribuie pe Facebook

Nissan va aduce la startul Cursei de 24 de Ore de la Le Mans din acest an un prototip unic in lumea sporturilor de anduranta, cu care spera sa puna capat inclusiv suprematiei celor de la Audi.

Botezat sugestiv GT-R LM Nismo, automobilul japonez vine la pachet alaturi de o configuratie complet atipica, care presupune instalarea motorului cu ardere interna la nivelul partii frontale.

Surprizele nu se opresc insa aici, cei 1.250 CP rezultati in urma combinarii unui propulsor V6 twin-turbo de trei litri cu un sistem hibrid de inalta performanta fiind livrati exclusiv puntii fata.

Nissan GT-R LM Nismo - Galerie Foto

Nissan GT-R LM Nismo - Galerie FotoNissan GT-R LM Nismo - Galerie Foto

Alte specificatii de ordin tehnic includ transmisie secventiala cu cinci rapoarte si padele hidraulice pentru schimbarea vitezelor, plus ambreiaj Tilton din fibra de carbon si diferential cu alunecare limitata.

In schimb, suspensia ne intampina cu bare stabilizatoare si amortizoare ajustabile (Ohlins pe fata, Penske pe spate), in timp ce sistemul de franare propune etriere cu sase, respectiv patru pistonase.

Lasam insa in urma cele nevazute si ne indreptam atentia catre cele vazute, acolo unde caroseria realizata din materiale compozite si proiectata pentru un maximum de eficienta aerodinamica reprezinta de departe atractie principala.

Numeroase priviri vor atrage, de asemenea, si jantele BBS cu prindere centrala, care masoara 18 x 13 inch pe fata, respectiv 16 x 9 inch pe spate si dispun de anvelope Michelin in dimensiunea 31 / 71 - 18, respectiv 20 / 71 - 16.

In ceea ce priveste departamentul interior, practicabilitatea este cea mai de pret caracteristica a noului Nissan GT-R LM Nismo, solutia japonezilor pentru un performanta absoluta incluzand si un volan montat pe partea dreapta.

Asadar, acestea fiind spuse, nu mai ramane decat un singur detaliu de precizat: 13 si 14 iunie sunt zilele care vor gazdui Cursa de 24 de Ore din 2015.

Nissan GT-R LM Nismo - Galerie Foto

Nissan GT-R LM Nismo - Galerie Foto

Nissan GT-R LM Nismo - Galerie Foto

Tot ce trebuie sa stii despre noul Nissan GT-R LM NISMO intr-o singura imagine:

Nissan GT-R LM Nismo - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (56) Poze Nissan GT-R LM Nismo - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 20 Mai 2015