Noul motor de la AUDI este nebunie curata dar nu poti sa-l ai. Are patru cilindri si...610 CP

Noul motor de la AUDI este nebunie curata dar nu poti sa-l ai. Are patru cilindri si...610 CP
  • FIA a impus reguli mai stricte pentru DTM
  • Audi a dezvoltat un motor nou cu patru cilindri
  • Unitatea este construita sa reziste un sezon intreg
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a dezvoltat un motor de 2.0 litri cu patru cilindri care dezvolta nu mai putin de 610 cai putere. Din pacate, acesta este rezervat pentru modelul RS 5 care participa in cursele din DTM.

Normele mai stricte pentru emisii si grija pentru mediul inconjurator au ajuns de ceva vreme si in sporturile cu motor. Asadar, nu numai masinile de strada au cunoscut downsizingul, ci si monoposturile care alearga in campionatul mondial de Formula 1, sau mai nou masinile din DTM.

Motor Audi DTM

Incepand cu acest an, FIA a impus un regulament mai drastic pentru Campionatul German de Turisme, un regulament care afecteaza implicit si propulsoarele folosite de echipe. Daca anul trecut, nemtii de la Audi se bazau pe un V8 de 4.0 litri care livra 500 de cai putere, in 2019 brand-ul din Ingolstadt va participa cu un RS 5 echipat cu un motor cu patru cilindri.

Motor Audi DTM

Mai exact, este vorba de un propulsor turbo de 2.0 litri capabil de 610 cai putere. Inginerii au lucrat doi ani si jumatate la dezvoltarea lui, iar dupa mai bine de 1.000 de ore de teste pot garanta ca unitatea nu este doar foarte usoara, cantarind 85 de kilograme, ci si extrem de fiabila in conditiile dat.

Motor Audi DTM

Audi sustine ca motorul este construit sa reziste un sezon intreg, ceea ce inseamna aproximativ 6.000 de kilometri. Mai mult decat atat, propulsorul are si o functie de overboost care ii ofera celui de la volan 30 de cai putere in plus pe care ii poate folosi la depasiri.

Motor Audi DTM

Poate mai impresionanta decat puterea extrasa dintr-o unitate cu patru cilindri, este raportul putere-greutate. RS 5-ul din DTM cantareste acum putin peste 1.000 de kilograme, astfel rezulta un raport de 1CP/1.6 kilograme.

Motor Audi DTM

Cel putin momentan, propulsorul este rezervat pentru modelul Audi care alearga in DTM, dar sunt slabe sanse sa-l vedem vreodata sub capota unui exemplar de strada. Dar stii cum se spune: niciodata sa nu spui niciodata.

Motor Audi DTM

Motor Audi DTM

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Motor Audi DTM
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 21 Martie 2019