Noul Renault Sport RS 01 ne impresioneaza cu cifrele si formele sale

Noul Renault Sport RS 01 ne impresioneaza cu cifrele si formele sale
  • Noul Renault Sport RS 01 a debutat oficial la Moscova
  • Reteta modelului francez include 500+ CP si 1.100 kg
  • Pretul de pornire se anunta a fi de 282.000 lire sterline
Distribuie pe Facebook

Un sasiu monococ sculptat in fibra de carbon de catre artizanii Dallara, combinat cu un motor V6 Nismo de peste 500 de cai putere si oferit alaturi de o caroserie "accesorizata" cu un design absolut remarcabil. Desi ar fi putut fi supercarul la care am visat dintotdeauna, francezul Renault Sport RS 01 a ales sa joace exclusiv in lumea sporturilor cu motor, intr-o noua competitie monomarca propusa de compania din Hexagon.

Anticipat de mai multe imagini teaser publicate de-a lungul lunii iulie si dezvaluit in premiera mondiala in cursul zilei de astazi, cu ocazia Salonului Auto de la Moscova, noul Renault Sport RS 01 se lauda in primul si in primul rand cu sasiul sau monococ realizat din fibra de carbon de catre specialistii Dallara si compatibil cu normele LMP1.

Renault Sport RS 01

Renault Sport RS 01

Montat central si oferit in compania unei transmisii secventiale Sadev cu sapte rapoarte, propulsorul V6 bi-turbo de 3.8 litri si peste 500 de cai putere semnat Nismo reprezinta un alt punct principal de atractie, fisa cu specificatii tehnice continuand cu cei 600+ de Newton-Metri din dreptul cuplului maxim si diferentialul cu alunecare limitata, respectiv sistemul de tractiune spate oferite in standard.

Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici suspensia sport dotata cu amortizoare ajustabile marca Ohlins sau sistemul de franare de inalta performanta, inzestrat atat cu discuri carbon-ceramice pe 380 de milimetri, cat si cu etriere in sase pistonase, toate acestea fiind livrate alaturi de un exterior remarcabil, ce abunda in detalii si elemente aerodinamice supradimensionate.

Parte a unei noi competitii monomarca pe nume Renaultsport Trophy, ce va lua startul incepand cu anul viitor, impresionantul Renault Sport RS 01 se "bucura" de un pret pe masura caracteristicilor sale - la cele anterior mentionate adaugandu-se si o greutate proprie de aproximativ 1.100 de kilograme, respectiv o viteza maxima de peste 300 de kilometri pe ora: de la 282.000 de lire sterline.

Renault Sport RS 01

Renault Sport RS 01

Renault Sport RS 01

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Renault Sport RS 01
mai multe