O noua etapa WTCC - o competitie stransa, ploaie si situatii neasteptate la Hungaroring

O noua etapa WTCC - o competitie stransa, ploaie si situatii neasteptate la Hungaroring
Uneori un nivel maxim de tensiune poate duce la cele mai uimitoare situatii: asa putem descrie pe scurt etapa de pe circuitul Hungaroring, care a fost, de departe, cea mai antrenanta din acest sezon.
Distribuie pe Facebook
Desi nimeni nu a reusit sa invinga echipa Chevrolet, detinatoare a titlului mondial, concursul a fost totusi foarte palpitant, fiind plin de lupte stranse, depasiri riscante si coliziuni uluitoare. Echipa Chevrolet nu a putut fi oprita; la prima cursa, Alain Menu a luat primul loc, apoi Yvan Muller a castigat a doua cursa de calificare, in ciuda furtunii aparute brusc.

Duminica tribunele erau pline de fani, care au fost martorii unui start in forta inca de la prima cursa. Castigatorii primelor locuri au fost Alain Menu si Norbert Michelisz; Yvan Muller nu a reusit sa obtina decat locul 5. Menu, profitand de faptul ca se afla pe primul loc, a incercat sa isi lase adversarii in urma. Singurul care a reusit sa il prinda a fost maghiarul Michelisz.

Pentru locul trei s-a dat o lupta stransa intre Gabriele Tarquini, Javier Villa, Yvan Muller. Robert Huff s-a clasat pe locul 6 dupa ce se aflase pe locul 12 in pozitia de start. Curbele inguste de pe circuitul Hungaroring nu au lasat loc pentru multe depasiri, asa ca pilotii au fost nevoiti sa se concentreze pentru a castiga un loc mai in fata.

In timpul celor 12 tururi de pista, Michelisz a incercat sa-l ajunga pe pilotul elvetian, insa nu a fost destul de rapid incat sa puna in pericol pozitia autovehiculului Chevrolet Cruze. Menu a castigat fara probleme cursa, iar spectatorii au fost cat se poate de incantati sa-l vada pe eroul lor maghiar ocupand locul al doilea si primul loc la Trofeul Yokohama. Partea cea mai interesanta a cursei de calificare a fost cu siguranta lupta pentru locul al treilea, castigata de tanarul Javier Villa. In acel moment, nimeni nu ar mai fi crezut ca cea de-a doua cursa avea sa fie si mai palpitanta.

In primul tur al celei de-a doua curse de calificari, asupra circuitului Hungarorring s-a abatut o furtuna puternica, insotita de ploaie. Fulgerele i-au surprins pe piloti, iar Michelisz a fost implicat intr-o coliziune, impingand de asemenea si alti piloti in afara pistei. Observand haosul creat, supraveghetorii nu au vrut sa isi asume riscul unui alt accident, drept urmare au intrerupt imediat cursa.

Dupa o pauza de 20 de minute, autovehiculul de siguranta a permis reluarea cursei dupa doua tururi. Din pacate, aceste doua tururi nu au fost suficiente pentru ca toti soferii din cursa sa se acomodeze cu conditiile pistei; Tom Coronel l-a surprins pe Alain Menu cu o frana brusca facandu-l pe pilotul elvetian sa derapeze in afara pistei si sa se izbeasca de parapet. Cele doua autovehicule Chevrolet ramase in cursa, cu Yvan Muller in pole position, au preluat din nou conducerea. Ei au dominat in mod evident, egalandu-l si depasindu-l pe Tarquini la jumatatea cursei si cucerind astfel locul intai si al doilea.

Castigarea acestei curse palpitante a marcat prima victorie din acest sezon a campionului de anul trecut, Yvan Muller, asa ca Hungaroring va fi cu siguranta un circuit memorabil pentru el. Cu toate ca Robert Huff nu a inceput cursa dintr-o pozitie foarte buna, el si-a consolidat locul la Campionatul Mondial ocupand cea de-a doua treapta a clasamentului. Spectatorii maghiari au fost in culmea fericirii pentru ca autovehiculul lui Norbert Michelisz a fost reparat, acesta putand continua cursa a doua, iar soarele a aparut din nou deasupra circuitului Hungaroring.


Intre cele doua curse, vizitatorii au putut admira parada autovehiculelor Chevrolet de epoca si o sosie fermecatoare a actritei Marilyn Monroe. Marca Chevrolet care aniverseaza 100 de ani a surprins publicul cu autovehicule de epoca, cum ar fi modelul Chevrolet Bel Air. Autovehiculul din fruntea coloanei a fost condus de un pilot nevazator, Sandor Karvai, care a fost ghidat de pilotul de curse Barnabas Kovary. Celelalte autovehicule de epoca i-au avut ca pasageri pe copiii entuziasti de la SOS Children's Village, organizatie umanitara maghiara, micutii fiind extrem de impresionati de aceasta experienta unica.


Sursa: Chevrolet
Distribuie pe Facebook
mai multe