O sa-ti pice fata cand vezi asta: Primul Volkswagen Golf de curse din lume iese la vanzare

O sa-ti pice fata cand vezi asta: Primul Volkswagen Golf de curse din lume iese la vanzare
  • Primul Volkswagen Golf de curse din lume iese la vanzare
  • Automobilul din 1975 ofera un motor de 1.8 litri si 175 CP
  • Meniul disponibil cuprinde inclusiv discuri pe ambele punti
Distribuie pe Facebook

Automobilul, prezentat in fata lumii intregi exact acum 45 de ani, ofera sub capota un benzinar de 1.8 litri si 175 de cai putere.

Primul Volkswagen Golf de curse din lume va fi scos la licitatie in ultima parte a lunii iunie, cu ocazia unui eveniment special organizat de RM Sotheby's. in Essen Dezvelit oficial in urma cu patru decenii si jumatate, automobilul construit de Rolf Nothelle a reusit numaidecat sa se impuna in lumea sporturilor cu motor.

Primul VW Golf de curse

Primul VW Golf de curse

Echipat initial cu un propulsor de 1.598 de centimetri cubi si 162 CP la 8.000 rpm, legendarul exemplar a primit ulterior un motor mai si mai potent, pe care il gazduieste inclusiv in ziua de astazi sub capota: un benzinar de 1.8 litri si 175 de cai putere, dupa cum precizam si la inceputul acestui material.

Conform anuntului publicat de specialistii celebrei case de licitatii RM Sotheby's, primul Volkswagen Golf de curse din lume se mai bucura si de o suspensie modificata, plus un sistem de franare cu discuri pe toate cele patru roti. Nu lipsesc din meniu nici jantele BBS, pe cand caroseria a fost finisata intr-un rosu aprins.

Intr-un final, despre automobilul in cauza se mai precizeaza si ca a trecut printr-un proces de restaurare in cursul anului 2011, de care s-au ocupat Marcus Nothelle si a lui companie, dar nu se specifica niciun fel de informatie cu privire la pretul de vanzare ori valoarea estimata a legendarului exemplar, din pacate.

Primul VW Golf de curse

Primul VW Golf de curse

Primul VW Golf de curse

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Primul VW Golf de curse
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 30 Martie 2020