Pax Rally: Team Dakar Romania in prima zi de concurs

Pax Rally: Team Dakar Romania in prima zi de concurs
Echipajul Nicolae / Bojica a reusit sa termine prima zi din Pax Rally, competitie din cadrul Dakar Series ce se desfasoara in aceste zile in Portugalia. Dupa un traseu foarte dur si cu o caldura greu de suportat, Team Dakar Romania a ocupat pozitia a 32-a, masina ajungand la finish fara probleme deosebite.
Distribuie pe Facebook

Astazi s-a dat startul primei probe speciale din Pax Rally, care a fost lunga de 223 de km, cu o legatura de 161 km, pe traseul Lisabona Castelo Branco. Team Dakar Romania s-a aliniat la start cu Gabi Nicolae pilot si Alexandru Bojica in calitate de copilot. Baietii au avut de trecut printr-un stres major: suruburile de prindere ale sistemului Hans pe casca nu aveau omologare. Dupa 16 ore de dezbateri, comisia de organizare a decis in jurul orei 12 jumatate noaptea ca echipajul Nicolae / Bojica nu poate lua startul in aceste conditii. Negocierile duse cu succes de Gabi Nicolae au facut ca masina cu numarul de concurs 242 sa ia startul azi la ora 12:09.

Primii 36 de km au fost parcursi fara incidente. A urmat o intarziere de ora din cauza unei pierderi de ulei pe la turbina, defectiunea afectand si intercooler-ul. Dupa 4 ore, 46 de minute si 23 de secunde, masina Team Dakar Romania a trecut linia de sosire, la un interval de 01:23:36 de prima masina. Pe prima pozitie s-a aflat francezul Luc Alphand, urmat de spaniolul Carlos Sainz care a reusit o plasare la 2 secunde de locul I. Timpul scos de Team Dakar Romania a pozitionat echipajul Nicolae / Bojica pe pozitia 32.

Traseul a fost foarte greu, unul dintre cele mai dure pe care le-am parcurs vreodata. Cred ca au fost si 65 de grade in masina si simplul fapt ca am reusit sa terminam este un succes. Sunt 13 masini care nu au mai ajuns sa vada linia de sosire, a declarat Gabi Nicolae la sfarsitul zilei de concurs.

Maine echipajul romanesc se va alinia din nou la start pentru un traseu de 397 de km, din care 199 km de proba speciala si 198 km de legatura: Castelo Branco Benavente.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 11 Septembrie 2008