Peterhansel si Peugeot castiga Raliul Dakar 2017

Peterhansel si Peugeot castiga Raliul Dakar 2017
  • Stephane Peterhansel a castigat Raliul Dakar 2017
  • La clasa moto, victoria a fost adjudecata de Sam Sunderland
  • Hans Stacey a castigat pentru Kamaz, la clasa camioane
Distribuie pe Facebook

Stephane Peterhansel, pilotul francezilor de la Peugeot, a castigat Editia 2017 a Raliului Dakar. Acesta si-a trecut in cont a 13-a victorie, dintre care 7 la clasa auto si 6 la clasa moto. La aceasta din urma, victoria i-a revenit lui Sam Sunderland.

Raliul Dakar este fara indoiala unul dintre cele mai periculoase evenimente de acest fel din lume. Mai mult decat atat, Editia 2017 a fost una dintre cele mai dificile desfasurate pana acum in America de Sud.

La finalul celor 12 etape de concurs, veteranul Stephane Peterhansel a ridicat marele trofeu deasupra capului, pentru a 13-a oara in lunga sa cariera. Pilotul francezilor de la Peugeot si-a surclasat astfel coechipierii Sebastien Loeb si Cyril Despres, si a terminat cu un avans de peste 5 minute.

Castigatorii Raliului Dakar, editia 2017

Urmatoarele doua pozitii au fost ocupate de japonezii de la Toyota prin Nani Roma si Giniel de Villiers, iar Mini a terminat pe 6 si 7, cu Orlando Terranova si Kuba Przygonski in spatele volanului.

La clasa moto, KTM a fost de departe cel mai bun constructor, iar victoria absoluta i-a revenit lui Sam Sunderland.

Castigatorii Raliului Dakar, editia 2017

Tara noastra a fost reprezentata la aceasta clasa de Many Gyenes si Marcel Butuza. In timp ce Butuza a ocupat doar locul 71, Gyenes a terminat pe locul 17, reusind astfel o noua clasare in top 20. Acesta si-a revenit spectaculos dupa ce a fost penalizat cu o ora pentru realimentare neregulamentara in ziua de odihna. In urma acestei decizii, Gyenes a fost retrogradat de pe 19 pe 29.

Castigatorii Raliului Dakar, editia 2017

La quad-uri, rusul Sergey Karyakin de la Yamaha a obtinut victoria cu un avans de peste o ora, iar la camioane victoria i-a revenit lui Hans Stacey pentru Kamaz.

Castigatorii Raliului Dakar, editia 2017

Organizatorii Editiei 2017 a Raliului Dakar au fost luati in colimator de Stacey, dupa ce a declarat ca "Intregul raliu a fost organizat prost. Nu am primit informatii. Nu accept scuze pentru ca totul este prea comercial. Ne-au fortat sa concuram pana in La Paz doar pentru bani. [...] Inainte era despre sport, acum totul este despre cum sa faca organizatorii bani. La acest al 12-lea Raliu Dakar al meu a fost cea mai proasta organizare pe care am avut-o intr-un raliu."

Castigatorii Raliului Dakar, editia 2017

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Castigatorii Raliului Dakar, editia 2017
mai multe