Peugeot revine in Raliul Dakar anul viitor si vrea victoria

  • Echipajul Peugeot va fi format din Carlos Sainz si Cyril Despres
  • Masina aleasa va fi un 2008 DKR
  • Peugeot a mai castigat raliul 4 ani la rand
Distribuie pe Facebook

Dupa ce anul trecut la Pikes Peak a realizat un nou record mondial, Peugeot vrea sa-si extinda aria in zona de motorsport. Motiv pentru care va lua startul anul viitor si la Raliul Dakar.

Succesul din ultimul an al marcii Peugeot se materializeaza cu noi proiecte in motorsport. Dupa ce anul trecut a reusit sa obtina recordul la Pikes Peak multumita lui Sebastien Loeb, Peugeot Sport s-a unit cu Red Bull si Total pentru inca o provocare la fel de palpitanta: Raliul Dakar 2015. Pentru a parcurge cei 10.000 km din cea mai lunga si dificila cursa la care constructorul francez a participat pentru ultima data acum 25 de ani, echipa i-a selectat pe Carlos Sainz si Cyril Despres.

Divizia Peugeot Sport si-a pastrat intact interesul pentru competitiile de motorsport, drept dovada recordul de 8m 13.878s, din iunie, anul trecut, la cursa de urcare de la Pikes Peak. Dupa ce si-a afirmat intreaga expertiza in cadrul celei mai solicitante curse de urcare, echipa s-ar fi putut multumi cu incursiunea de anul trecut, insa pasiunea pentru curse nu poate fi trecuta cu vederea cand e vorba de Dakar.

Peugeot DakarCarlos SainzPeugeot DakarCyril Despres

Decizia francezilor de a participa la Dakar din nou aminteste de o perioada cu adevarat memorabila din istoria echipei franceze, care a marcat legendara competitie Paris-Dakar prin victoria repurtata patru ani la rand, din 1987 pana in 1990, prima data cu 205 T16 Grand Raid, apoi cu emblematicul 405 T16 Grand Raid.

Intre timp, Dakar a renuntat la dunele din nord-vestul Africii in favoarea traseelor din America Latina, deosebit de dificile pentru competitori. La aproape un sfert de secol de la ultima sa participare, Echipa Peugeot Total se va angrena intr-o noua provocare cu 2008 DKR.

Peugeot DakarPeugeot 205 T16 Grand Raid

Peugeot DakarPeugeot 405 T16 Grand Raid

Dupa sprintul din luna iunie de 20 km pe asfalt, maratonul de 10.000 km va testa timp de doua saptamani toate aptitudinile Peugeot Sport pentru testul din Ianuarie 2015. Dakar va concentra intreaga atentie a noului program multianual Peugeot, care va integra de asemenea o serie de alte evenimente menite sa-l sustina in pregatirea pentru maratonul anual din America de Sud. Echipa de piloti este reprezentata de renumitul Carlos Sainz, care a stralucit la
raliul Dakar din 2010, si isi va aduce intreaga expertiza in dezvoltarea masinii, dar si pe Cyril Despres, de cinci ori castigator al evenimentului la clasa moto, care a ales Peugeot pentru a-si face debutul la clasa auto.

Peugeot Dakar

Maxime Picat, CEO Peugeot: "Succesul programului Pikes Peak se datoreaza in principal faptului ca am reusit sa aducem laolalta un pilot remarcabil, o echipa de exceptie si un autovehicul de calitate. Ne-am propus obiective inalte pentru Dakar, iar echipa va avea inca o data prilejul de a-si demonstra talentul si aptitudinile. Tinta noastra este sa reusim sa pregatim totul pana la raliul Dakar de anul viitor, chiar daca strategia noastra este una pe termen lung fata de cursa de urcare de la Pikes Peak,tinand cont de intentia de participare pe mai multi ani. Suntem constienti de faptul ca raliul Dakar este o cursa extrem de dificila, insa tinta noastra este aceea de a castiga de la prima participare din 2015"

Carlos Sainz, intrebat ce l-a determinat sa se alature echipei Peugeot: "In trecut, Peugeot Sport s-a numarat printre adversarii mei de temut, de aceea
cunosc extrem de bine pasiunea sa pentru cursele auto. Stiu, de asemenea, cat de dedicati sunt atunci cand initiaza un proiect. Si eu sunt la fel. Tinand cont de cat de mult iubesc Dakar-ul, propunerea era mult prea tentanta pentru a putea rezista acestei aventuri unice!"

Peugeot Dakar

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Peugeot Dakar
mai multe