Peugeot spune ADIO cursei de 24h de la Le Mans

Peugeot spune ADIO cursei de 24h de la Le Mans
O zi trista pentru fanii Peugeot: compania franceza a anuntat ca se retrage din cursa de 24 de ore. Iar singurul motiv, in pofida celor 14 victorii din ultimele 16 participar la Le Mans, este dificultatea financiara.
Distribuie pe Facebook

Francezii de la Peugeot au anuntat ca in 2012 nu va participa la nicio cursa de 24 de ore, nici la Le Mans, dar nici in Intcontinental Le Mans Cup. Asta, chiar daca la clasa prototip a obtinut rezultate excelente si foarte multe victorii impotriva lui Audi, singurul competitor real.

Din cauza situatiei economice proaste la nivel european, Peugeot spune ca fondurile alocate pentru competitiile de anduranta ale diviziei motorsport trebuie sa se mute la productia masinilor de serie.

In plus, anul acesta este unul plin de lansari ale modelelor noi, pentru care Peugeot are nevoie de finantare. Asadar, conform comunicatului publicat de companie, Peugeot trebuie sa se concentreze pe lansarea cu succes a lui 208, 3008 HYbrid4, 508 RXH, 508 HYbrid4 si 4008, modele care vor contribui la strategia marcii de a-si extinde gama de produse.

Programul Le Mans inceteaza exact cand Peugeot lucra la o noua versiune a masinii de anduranta 908 LMP-1, cu tehnologie HYbrid4, adica un motor diesel combinat cu unul electric. Masina ar fi trebuit sa participe anul acesta la cursa de 24h de la Le Mans. Insa se pare ca Audi va concura singura la clasa prototip.

Distribuie pe Facebook
mai multe