Pikes Peak 2013: Range Rover Sport stabileste recordul absolut pentru SUV-uri

"Acompaniata" de pilotul si cascadorul Paul Dallenbach, ultima generatie a modelului Range Rover Sport a reusit sa stabileasca recent recordul absolut pentru cel mai rapid SUV - de serie si strada, care a calcat vreodata asfaltul de la Pikes Peak.
Distribuie pe Facebook

Pikes Peak International Hill Climb reprezinta oportunitatea perfecta pentru dezlantuirea unor monstri pe patru roti insa, in acelasi timp, coasta americana mai poate fi "utilizata" si pe post de background pentru promovarea unui nou automobil de serie si a performantelor oferite de catre acesta.

Range Rover Sport la Pikes Peak 2013

Iar cel mai bun astfel de exemplu vine de la Land Rover. Cu aproximativ trei saptamani inainte de startul competitiei propriu-zise, constructorul britanic a apelat la serviciile pilotului si cascadorului Paul Dallenbach pentru a duce la bun sfarsit misiunea sa de a stabili recordul absolut pentru SUV-urile de serie si strada.

Range Rover Sport la Pikes Peak 2013

Multiplul campion american a primit pe maini un exemplar al proaspat lansatului Range Rover Sport Supercharged, ce ascunde sub capota un propulsor V8 supraalimentat cu o capacitate cilindrica de cinci litri. Drept urmare, cu nu mai putin de 510 cai putere la dispozitie, Paul Dallenbach a avut nevoie de doar 12 minute si 35 de secunde pentru a parcurge cei peste 19 kilometri pe compun traseul intrecerii de la Pikes Peak.

Range Rover Sport la Pikes Peak 2013

Nu stim daca este un timp bun sau nu - mai ales daca tinem cont ca aceasta este prima tentativa de acest gen, insa mentionam ca asteptam cu nerabdare materialul video care sa documenteze acest record.

Range Rover Sport la Pikes Peak 2013

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Range Rover Sport la Pikes Peak 2013
mai multe