Pilot de curse, dar fara permis de conducere - Salvatore Arcarese

Pilot de curse, dar fara permis de conducere - Salvatore Arcarese
Traieste in Romania! Salvatore a intrat in competitiile auto in urma cu cinci ani, anul trecut a castigat campionatul national de automobilism, iar acum se gandeste deja la mondialele de automobilism. Cu toate acestea, pilotul, un as al volanului, nu are inca permis de conducere. Pentru ca are doar 17 ani!
Distribuie pe Facebook
La varsta la care majoritatea baietilor e preocupata mai degraba de fete decat de invatatura sau de sport, Salvatore Arcarese, un pusti de 17 ani, elev in clasa a XII-a, la Colegiul National "Ion Neculce" din Bucuresti, reuseste sa le imbine pe toate.
Sigur, dupa orele de scoala si cele de antrenamente petrecute la sala, la simulatoare sau pe pistele de curse, nu prea-i mai ramane timp pentru fete, dar nu se plange.
"Nu am mult timp liber, pentru ca scoala si pregatirea fizica pentru competitii imi ocupa aproape toata ziua. Mai mult, o data la cateva saptamani plec in Italia, sa ma antrenez pe pista. Dar imi place ce fac, asa ca e perfect!", zice adolescentul, care, dupa ce a castigat anul trecut Campionatul National, spera sa participe la Campionatul Mondial de Automobilism.
Liceeanul recunoaste insa ca si-a putut urma acest vis, doar datorita tatalui sau, italian de origine, care l-a sustinut de la inceput, din toate punctele de vedere. Mai are insa un obiectiv foarte important pentru noul an. "Abia astept sa-mi iau permisul de conducere, anul care vine! Chiar daca merg de cativa ani cu masinile pe circuitele de curse, chiar si cu 220 km/h, nu-mi pot lua carnetul pana nu implinesc 18 ani. Bine ca mai sunt doar cateva luni", a spus Salvatore.



Distribuie pe Facebook
mai multe