Podium pentru Mihai Marinescu la Silverstone

Podium pentru Mihai Marinescu la Silverstone
Primul weekend din sezonul 2012 se termina pentru Mihai Marinescu cu locul doi obtinut in cea de a doua cursa. Brasoveanul a pornit din pole position dupa ce a dominat calificarile si a condus cursa timp de 19 tururi. Dobandind 30 de puncte, Mihai este pe locul doi in clasamentul general al F.I.A Formula 2 cu 14 curse inainte de final.
Distribuie pe Facebook
Dupa un start bun din pole position, Mihai Marinescu a reusit sa isi apere pozitia de lider timp de 19 tururi izbutind sa ramana distantat de Luciano Bacheta, chiar daca acesta a folosit boost-urile. Totusi, in turul 20 britanicul l-a depasit si Mihai nu a mai avut suficient timp pentru a-si recupera pozitia. Locul doi obtinut pe 15 aprilie la Silverstone reprezinta al cincelea podium al unui pilot roman in Formula 2, dupa ce sezonul precedent brasoveanul s-a clasat de patru ori pe podium castigand si o cursa la Monza.
Boost = mareste puterea motorului pentru 6 sec aceasta ajungand de la 425 CP la 500 CP. Intr-o cursa sunt permise 8 actionari ale boost-ului, cu conditia sa fi la mai putin de o secunda de masina din fata. Intr-un tur sunt permise doar doua actionari ale boost-ului, iar pilotul care este lider nu are voie sa il utilizeze avand in vedere ca nu are nici o masina in fata.
Mihai Marinescu #9: "Am facut o cursa constanta si am reusit sa ii tin piept lui Luciano (Bacheta) chiar daca a fost inca de la start aproape de mine. Sunt dezamagit ca am pierdut cursa in ultimile doua tururi, acum vom vedea ce avem de imbunatatit pentru weekendul de la Portimao. Ma bucur pentru acest debut de sezon pentru ca la final constanta este cheia. Am reusit sa fiu constant in acest weekend si sper sa pot participa la toate cursele din acest an pentru a conta in lupta pentru top 3-ul clasamentului general."
Conditii meteo cursa 2: pista uscata cu o temperatura a aerului de 9 grade C. Pe grila de start pentru cateva minute a fost o ploaie usoara insotita de grindina, iar in prima parte a cursei au cazut cateva picaturi in zona unde se afla linia boxelor.
Urmatorul weekend de cursa din F.I.A. Formula 2 este programat peste doua saptamani - 27-29 aprilie - pe circuitul portughez Algarve. Incepand cu etapa din Portimao cursele Formulei 2 vor fi transmise live si vor putea fi vazute in Romania prin intermediul Sport.ro
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 17 Aprilie 2012