Porsche castiga Cursa de 24 Ore de la Le Mans si pune capat dominatiei Audi

Porsche castiga Cursa de 24 Ore de la Le Mans si pune capat dominatiei Audi
  • Porsche a castigat Cursa de 24 Ore de la Le Mans 2015
  • 919-le Hybrid pune astfel capat suprematiei Audi si TDI
  • Japonezii de la Toyota si Nissan au dezamagit complet
Distribuie pe Facebook

Cea de-a 83-a editie a Cursei de 24 de Ore de la Le Mans s-a incheiat cu victoria germanilor de la Porsche, prototipul 919 Hybrid punand astfel capat atat suprematiei Audi, cat si a motorizarii TDI.

Programata pentru weekend-ul 13 - 14 iunie, cea de-a 83-a editie a Cursei de 24 de Ore de la Le Mans s-a dovedit a fi o afacere de familie intre Audi si Porsche, compania din Stuttgart impunandu-se intr-un final prin echipajul cu numarul 19.

Prototipul condus de Hulkenberg, Bamber si Tandy le aduce astfel germanilor cea de-a 17-a victorie din istorie, punand totodata capat suprematiei de cinci ani a rivalilor din Ingosltadt, respectiv 10 ani a motorizarii turbodiesel.

Treapta secunda a podiumului de la LMP1 a fost obtinuta tot de un Porsche 919 Hybrid - prin echipajul 17, compus din Bernhard, Webber si Hartley, in spatele acestora sosind Audi-ul R18 e-tron quattro cu numarul de concurs 7.

In ceea ce-i priveste pe japonezii de la Toyota si Nissan, acestia nu au reusit sa puna nici un fel de problema germanilor, primul prototip TS 040 - Hybrid venind abia pe locul sase, la 8 tururi distanta de masina castigatoare.

In schimb, GT-R-ul LM Nismo a aflat pe propria-i piele de ce competitia foloseste o configuratie cu motor central si tractiune spate sau integrala, "inovatorul" model avand probleme inclusiv in a tine pasul cu masinile de la clasa inferioara LMP2 - unde s-a impus KCMG.

La LMGTE Pro, victoria a fost obtinuta de echipajul Corvette Racing - GM cu numarul de concurs 64, la bordul singurului Chevrolet Corvette C7R care a ramas intreg dupa sesiunea de antrenamente, respectiv calificari.

Prima treapta a podiumului LMGTE Am i-a revenit in extremis Ferrari-ului 458 Italia apartinand echipei SMP Racing, care a reusit sa se impuna abia dupa ce Aston Martin-ul cu numarul 98 a avut parte de un nefericit accident.

Rezultatele complete ale Cursei de 24 de Ore de la Le Mans sunt disponibile la urmatoarea adresa, pe cand momentele care au marcat cea de-a 83-a editie a legendarei intreceri de anduranta pot fi (re)vazute in materialul video de mai jos.

Distribuie pe Facebook
mai multe