Raliul Monte Carlo - Ziua I

Raliul Monte Carlo - Ziua I
Echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea, a incheiat prima zi a Raliului Monte Carlo pe locul 25, o pozitie onoranta, avand in vedere compania selecta in care concureaza si numarul mare de concurenti, 121.
Distribuie pe Facebook
Tempesta a inceput bine, nu a fortat si a stabilit al 27-lea timp in prima speciala, Le Moulinon - Antraigues. A mers apoi ceva mai slab, a terminat al 34-lea cea de-a doua proba, Burzet - St Martial, dar a crescut din nou ritmul pe prima trecere pe St. Bonnet Le Froid, pe care a terminat-o pe locul 23, in vreme ce timpul cumulat il situa pe pozitia a 24-a a clasamentului general al raliului. Din pacate, setarile incercate pe a doua trecere pe St. Bonnet nu au fost cele mai fericite, astfel ca pilotul Napoca Rally Academy a pierdut pe ultima proba speciala o jumatate de minut, dar si o pozitie in clasament. "A fost foarte greu! Interesant, incitant, dar foarte, foarte greu! Am pierdut un loc pe ultima proba, dar a fost greseala noastra. La ultimul parc de service am facut masina mai "soft" si am fost mai lent cu 30 de secunde fata de prima trecere. Dar nu conteaza foarte mult, deocamdata totul e bine, sa vedem ce se va intampla maine si vineri", a declarat Tempesta la capatul celor 128,37 kilometri de proba speciala din prima zi a raliului.

Maine (joi, 20 ianuarie) sunt programate alte patru speciale, insumand inca 94,36 kilometri. Pilotul Napoca Rally Academy este decis sa-si pastreze ritmul, fara sa se angajeze in dueluri cu pilotii clasati cu cateva locuri mai in fata: "Noi ne uitam la clasament doar seara, nu ne intereseaza foarte mult ce fac cei din jurul nostru. Ne pastram ritmul si vedem ce se intampla. Suntem 3-4 masini intr-un minut si jumatate, putem gresi, dar, la fel de bine pot gresi ei. Noi ne continuam evolutia si tragem linie doar la final", a anuntat Tempesta.

Daca astazi s-a concurat pe asfalt uscat, totul se poate schimba peste noapte. Ninsoarea prognozata in zona nu a inceput inca, dar acest lucru se poate intampla in orele urmatoare, situatie in care conditiile de concurs se vor modifica dramatic. "Nu ninge inca, dar miroase clar a zapada", a spus, ingrijorat, Tempesta. "Daca va ninge, totul va fi de zece ori mai dificil si mai riscant", a punctat pilotul Napoca Rally Academy.

La fel ca astazi si probele de maine vor fi transmise in direct pe Eurosport si Eurosport 2, dupa urmatorul program (de aceasta data am trecut ora Romaniei):

13:15 - 15:00 ES 5 > St-Jean-en-Royans - Carrefour des 3 routes
Eurosport 2
ES 6 > Cimetiere de Vassieux - Col de Gaudissart

17:00 - 18:45 ES 7 > St-Jean-en-Royans - Carrefour des 3 routes
Eurosport
ES 8 > Cimetiere de Vassieux - Col de Gaudissart

Vom reveni si maine seara cu detalii despre evolutia echipajului Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea, la Raliul Monte Carlo.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 20 Ianuarie 2011