Revenire in Formula 3 Italia pentru Robert Visoiu

Revenire in Formula 3 Italia pentru Robert Visoiu
Distribuie pe Facebook

Robert Visoiu a revenit in acest sfarsit de saptamana la volanul bolidului Ghinzani Motorsport din Formula 3 Italia, dup ace in saptamanile trecute a concurat in seria GP3.

Desi monopostul de Formula 3 difera mult de masina folosit in seria GP3, Robert s-a adaptat rapid la rigorile competitiei si a reusit timpi buni in sesiunile de antrenamente oficiale de pe circuitul RedBull Ring din Austria, gazda etapei a cincia a Formulei 3 Italia.

Daca primele iesiri in pista nu au fost foarte concludente in economia curselor propriu-zise din cauza vremii schimbatoare si a intreruperilor cauzate de aceasta, calificarile au aratat ca Robert poate sa fie foarte rapid. Din pacate pentru roman timpii sai cei mai buni nu au fost luati in considerare de catre organizatori, care au considerat ca pilotul Ghinzani Motorsport a atacat prea agresiv sicanele fostului circuit de Formula 1. In consecinta, Robert Visoiu avea sa plece de pe ultimele pozitii in cursele acestui week-end.

Prima cursa a avut loc sambata dupa-amiaza si a inceput foarte bine pentru Robert Visoiu, care a deposit rapid cativa piloti. Din nefericire pentru roman, lupta pentru pozitia a 8-a s-a terminat in decor in urma unui contact cu pilotul italian Mario Marasca, care l-a scos pe Robert in decor.

Revansa a venit duminica dimineata, atunci cand Robert a reusit sa recupereze 3 pozitii si sa termine al 6-lea in ciuda unui start mai putin reusit. Unul dintre cei depasiti a fost chiar italianul care l-a scos in decor pe roman in cursa precedenta: "Nu am avut un start prea bun in cursa a doua, lucru care imi este atipic. Sunt convins ca as fi reusit o clasare mult mai buna daca plecam mai bine de pe grila de start si daca mansa a doua de concurs nu ar fi fost cea mai scurta dintre cele 3 ale sfarsitului de saptamana. Sunt multumit cu aceasta clasare, care imi confirma faptul ca sunt la fel de rapid ca si primii piloti ai competitiei" a declarat Robert dupa aceasta clasare.

Rezultatul foarte bun din cea de-a doua cursa ii dadea incredere lui Robert Visoiu in perspectiva celei de-a treia manse de concurs a sfarsitului de saptamana. Din nefericire pentru roman, startul bun din cursa a fost zadarnicit de o noua manevra distructiva a italianului Mario Marasca, care l-a scos din nou in decor pe roman. "Sunt suparat pentru ca eforturile pe care le-am facut pentru a avea o evolutie cat mai buna si pentru a acumula cat mai multa experienta au fost spulberate de acelasi adversar in 2 dintre cele 3 curse ale week-end-ului. Cu toate acestea cred ca fiecare incident este menit sa-mi ofere anumite invataturi si astept cu nerabdare urmatoarele curse!" a conchis Robert, care va reveni in Formula 3 Italia pe 31 august la Imola.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 6 August 2012